Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Φθηνότερο φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι...

Φθηνότερο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο θα είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλλεξε το Παρατηρητήριο Τιμών της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς από 1300 σημεία πώλησης σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι τιμές σε βασικά προϊόντα παρουσιάζουν μείωση.
Συγκεκριμένα, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι για 6 άτομα, χωρίς να υπολογίζονται οι προσφορές και οι προωθητικές ενέργειες της συγκεκριμένης περιόδου, κοστίζει φέτος τουλάχιστον κατά 3,1% λιγότερο από πέρυσι.
Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα, ανάλογα με την προτίμησή τους σε επώνυμα ή ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα, να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερα οικονομικό καλάθι συνολικής αξίας από 112,38 ευρώ έως 126,59 ευρώ.
Ειδικότερα, σημαντικές μειώσεις τιμών παρατηρούνται στα οπωροκηπευτικά, όπως η πατάτα (-29,3%), το λάχανο (-27,2%) το μαρούλι (-4,9%) τα πορτοκάλια (-11,5%) και συγκράτηση τιμών στα νωπά κρέατα.
Συνεχίζεται και φέτος η αποκλιμάκωση των τιμών σε κουραμπιέδες και μελομακάρονα, παρά τις σημαντικές αυξήσεις των βασικών πρώτων υλών, όπως η ζάχαρη και τα άλευρα.
Η αγορά διαθέτει επάρκεια προϊόντων και προσφέρει στον καταναλωτή ένα μεγάλο εύρος επιλογών σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: