Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Ρακοσυλλεκτική μανία που μπορούσε να φανεί από το διάστημα

Ο 61χρονος Richard Wallace είχε μαζέψει τόσα σκουπίδια στην αυλή του σπιτιού του στο όμορφο χωριό Γουέστκοτ, στο Σάρεϊ της Βρετανίας, που μπορούσαν να φανούν από το διάστημα. Κάτι που όπως ήταν φυσικό δεν άρεσε και πάρα πολύ στους γείτονές του.
Η 1 εκατομμυρίου στερλινών κατοικία που ανήκε στους γονείς του, περιλαμβάνει τέσσερα δωμάτια, μπάνγκαλοου και γκαράζ και είναι γεμάτη από χιλιάδες εφημερίδες και άλλα αντικείμενα που σχηματίζουν σωρούς, οι οποίοι φθάνουν μέχρι το ταβάνι.
Η ρακοσυλλεκτική μανία του Ουάλας έχει μετατρέψει το σπίτι σε μια τεράστια χωματερή που είναι ορατή μέσω δορυφόρου και αποτελεί εστία μόλυνσης, καταστρέφοντας την ειδυλλιακή εικόνα της περιοχής και προκαλώντας ρίγη ανατριχίλας στους γείτονες, όπως αναφέρει η Daily Mail.
Το σπίτι του είναι τόσο ασφυκτικά γεμάτο που για να μετακινηθεί ο Ουάλας σέρνεται πάνω από βουνά εφημερίδων και περιοδικών (περίπου 25000 σε αριθμό), ελίσσεται μέσα από χιλιάδες αντικείμενα και χρειάζεται- σύμφωνα με ξένα μέσα- περί τα 40 λεπτά για να φθάσει από την πολυθρόνα στην οποία τρώει και κοιμάται, στην εξώπορτα του σπιτιού ή 45 λεπτά για να τηγανίσει ένα αβγό, με αυξημένες πιθανότητες να γίνει το σπίτι παρανάλωμα του πυρός.
Από τα σκουπίδια δεν γλίτωσε φυσικά ούτε ο κήπος όπου σκουριάζουν τόνοι απορριμμάτων (παλιές πόρτες, καρέκλες, νεροχύτες, άδεια μπουκάλια, σακούλες) αλλά και έξι αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων τρεις Jaguar και ένα Audi.
Όπως αναφέρει η Daily Mail, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και το 2009 οι τοπικές αρχές υποχρέωσαν τον Ουάλας να καθαρίσει το σπίτι-περιβαλλοντική βόμβα.
Μάλλον όμως υποτίμησαν την αποφασιστικότητα του 61χρονου, ο οποίος, υπερασπιζόμενος τον εαυτό του, εμφανίστηκε στο δικαστήριο με το επιχείρημα ότι ήταν «ανθρώπινο δικαίωμά του να συσσωρεύει σκουπίδια» στην ιδιοκτησία του.
Παραδόξως το δικαστήριο συμφώνησε και αποζημίωσε τον Ουάλας με 250 στερλίνες για τα έξοδά του.
Η μεταστροφή, ο ψυχολόγος και το κούρεμα
Παρόλα αυτά ο εκκεντρικός ρακοσυλλέκτης- χωρίς την μεσολάβηση δικηγόρων και δικαστών- ο Ουάλας έχει ήδη καθαρίσει τον κήπο- περίπου 50 τόνοι έχουν ήδη απομακρυνθεί- και τώρα εργάζεται με στόχο την αποσυμφόρηση του σπιτιού του.
Οι γείτονες παραδόξως τον συνδράμουν και ο ίδιος εξακολουθεί να προσφέρει στην κοινότητα μοιράζοντας εφημερίδες και γάλα, έχει γίνει διάσημος πρωταγωνιστώντας σε ντοκιμαντέρ του Channel 4- μάλιστα το νέο επεισόδιο προβάλλεται σήμερα.
Μάλιστα ο Ουάλας έχει ήδη ραντεβού με ψυχολόγο και πήγε για πρώτη φορά στον κουρέα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

1 σχόλιο:

idiadromi είπε...

˛°_██_*˚°。°/♥ \*˚°。°*。°*★*˚°。°*。°*★*˚°。°*。°*★
˛. (´• ̮•)*.。*/♫.♫\*˛.*˛_Π_____*˚°。*。°*❤*˚°。°*。°*★
.°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*./______/~\*˚°。°*。°*°*❤ ˚°*★
*(...'•'.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田❤|門|╬╬╬╬╬*˚°。°*。°* ♥


Χρόνια Πολλά Καλά Χρστούγεννα
ΦΑΙΗ