Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές αλλά και την Κρήτη είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Στα βόρεια της χώρας θα έχουμε παγετό το πρωί αλλά και αργά τη νύχτα. Αισθητή είναι η παρουσία ανατολικών - βορειοανατολικών ανέμων.
Αττική:Νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν στην Αττική. Στα βόρεια ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη:Θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη:Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην κεντρική Μακεδονία θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Τις πρωινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις τοπικά στη Χαλκιδική και την Πιερία. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 07 (-07) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:Νεφώσεις τοπικά αυξημένες θα έχουμε κυρίως στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο 8 τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και Στερεά, και από το μεσημέρι στην ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη:Νεφώσεις τοπικά αυξημένες θα σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: