Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Εάν συνεχιστεί η ύφεση, το 2013, θα κινδυνεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Εάν συνεχιστεί η ύφεση, το 2013, θα κινδυνεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Πιο συγκεκριμένα ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, υποστήριξε πως τα ασφαλιστικά ταμεία κινδυνεύουν να καταρρεύσουν, διότι «αν δεν αναστραφεί το κλίμα έως το 2013 τότε οι υπουργοί δεν θα μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε τις κοινωνικές υποδομές».
Επιπροσθέτως ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι από 1/1/2012 θα βρίσκεται σε πλήρη δράση ο Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) «κόντρα» όπως ο ίδιος τόνισε «στις συντεχνίες ακόμα και μέσα στην Βουλή που δεν τον θέλουν» ενώ πρόσθεσε ότι θα γίνει σχετική αλλαγή ώστε δικαίωμα συνταγογράφησης να έχουν όλοι οι γιατροί.
Επιπλέον, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι στην σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα υπογραφεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου ώστε οι γιατροί του ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ να έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν συμβεβλημένοι με τον οργανισμό και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει έναρξη νέας σχέσης με 5.000 ιατρούς. Η επιλογή θα γίνει με κριτήρια που θα ανακοινωθούν το ερχόμενο διάστημα όμως σε αυτά θα υπολογιστεί και το νεαρό της ηλικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: