Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

"Νταϊλίκια" των Τούρκων...


Νέες απειλές Νταβούτογλου εναντίον του Ισραήλ, ο οποίος δηλώνει πως η έκθεση του ΟΗΕ , για την επίθεση στο πλοίο Μαβί Μαρμαρα δεν είναι δεσμευτική.
« Η υπόθεση μας είναι το να είσαι κράτος και να υποστηρίζεις τους πολίτες στο. Για πρώτη φορά πολίτες μας σφάχτηκαν από τακτικό στρατό.Δεν είναι δυνατόν να μην αντιδρούμε και να δεχόμαστε διάφορες φόρμουλες. Η διαφορά δεν είναι μεταξύ Ισραήλ-Τουρκίας, Η διαφωνία μας είναι ανάμεσα στο Ισραήλ και το διεθνές δίκαιο, η διεθνής συνείδηση.»
Ο Νταβούτογλου ουσιαστικά δείχνει πως η Άγκυρα θα παίζει το ρόλο του υπερασπιστή των Αράβων στη Μέση Ανατολή...
Έτσι μετά τις απειλές του Νταβούτογλου, τη Γάζα ετοιμάζεται να επισκεφθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα πλαίσια των μέτρων που λαμβάνει η Άγκυρα κατά του Ισραήλ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Ηabertürk, που έχει τίτλο « ο Ερντογάν πάει στη Γάζα» τονίζει πως στην Τουρκική κυβέρνηση αρχίζουν να ετοιμάζουν το ταξίδι του.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός στις 12 Σεπτεμβρίου, θα επισκεφθεί την Αίγυπτο. Το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας ήδη διερευνά τους τρόπους μετάβασης του τούρκου πρωθυπουργού, στην Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ερντογάν ενδέχεται να ταξιδέψει οδικώς  καθώς θα περάσει από τα σύνορα της Ράφα. Σε περίπτωση που το ταξίδι πραγματοποιηθεί αναμένεται η έντονη αντίδραση του Ισραήλ. Ο τούρκος πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να κάνει επίδειξη δύναμης στα Παλαιστινιακά εδάφη.  Οι πιθανότητες πραγματοποίησης του ταξιδιού είναι περισσότερες από 50%.
πηγή: onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: