Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Τι έκανε για να αποκτήσει άγνωστους φίλους!

Εχουν περάσει 15 χρόνια από τη στιγμή που Harold Hackett άρχισε να αποκτά φίλους σε όλο τον κόσμο. Ποτέ δεν τους έχει δει κατά πρόσωπο, δεν έχει μιλήσει μαζί τους στο τηλέφωνο, ούτε τους έχει συναντήσει διαδικτυακά. Αντίθετα αφήνει τα κύματα και την παλίρροια να κάνουν την πρώτη επαφή!
Από το 1996 ο κύριος Harold Hackett έχει ρίξει περισσότερα από 4.800 μπουκάλια στον Ωκεανό από ένα νησάκι του Καναδά όπου ζει. Μέσα εσωκλείει ένα σημείωμα με ένα σύντομο χαιρετισμό, την ημερομηνία αποστολής και τη διεύθυνση του. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 3000 άνθρωποι έχουν βρει τα σημειώματά του και έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκλησή του, στέλνοντάς του απάντηση.
Γράμματα έχουν μάλιστα σταλεί τόσο από την ίδια ήπειρο τις Η.Π.Α. και τη Νότια Αμερική αλλά και από την Ιρλανδία και την Αφρική! Η συλλογή των επιστολών αλλά και των δώρων και των καρτ ποστάλ που έχει λάβει ο άνδρας από τους άγνωστους φίλους του είναι εντυπωσιακή γι΄αυτό και ο ίδιος δε σχεδιάζει να σταματήσει σύντομα το περίεργο αυτό χόμπι.
Τις περισσότερες φορές απαιτούνται μόλις μερικές ώρες ή κάποιες ημέρες για να βρεθεί το μπουκάλι αλλά μερικά από αυτά ταξίδευαν επί μια δεκαετία!
Ο Harold Hackett, που σκοπεύει να συνεχίσει να πετά πλαστικά μπουκάλια στον ωκεανό, ελπίζει στο εγγύς μέλλον να συγκεντρώσει μερικές χιλιάδες ακόμη απαντήσεις, αποκτώντας ακόμη περισσότερους άγνωστους φίλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: