Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

Έρχεται το τέλος μετά την «Αυγή της Οδύσσειας»

Επόμενος στόχος των εξεγερμένων της Λιβύης είναι η Μπάνι Ουαλίντ, από τις τελευταίες πόλεις-μαζί με τη Σύρτη- που ελέγχονται από τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι.
Οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών υποστηρίζουν πως είναι έτοιμες να μπουν στη Μπάνι Ουαλίντ και στη Σύρτη, τη γενέτειρα του Καντάφι, ενώ η πίεση αυξάνεται και στη Σάμπχα. Ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων στη Βεγγάζη ανέφερε πως τα μέλη της φυλής που διοικεί την πρώτη πόλη εμφανίζονται διχασμένα για το εάν θα πάρουν το μέρος τους ή όχι.
Στο μεταξύ, το μεταβατικό συμβούλιο της Λιβύης ανέφερε ότι ελπίζει να καταληφθεί σήμερα -χωρίς αντίσταση- η Μπάνι Ουαλίντ, ενώ προσπαθεί να ελέγξει ολόκληρη τη χώρα και να αποκαταστήσει την ομαλότητα.
Άγνωστο παραμένει ακόμη πού βρίσκεται ο Λίβυος συνταγματάρχης ή οι γιοι του, και οι εικασίες δίνουν και παίρνουν: Στελέχη των αντικαθεστωτικών ανέφεραν πως είχαν πληροφορίες πως ο Σαΐφ Καντάφι, είχε διαφύγει στη Μπάνι Ουαλίντ μετά την πτώση της Τρίπολης αλλά την εγκατέλειψε πριν από λίγες ημέρες.
Δεν μπορεί να εξακριβωθεί καμία από τις πληροφορίες που δίνουν οι αντικαθεστωτικοί για το πού είναι όσα μέλη της οικογένειας δεν έχουν διαφύγει στην Αλγερία: Οι εικασίες για τον ίδιο τον Μουαμάρ Καντάφι επικεντρώνονται είτε στη Σύρτη είτε στην Σάμπχα.
Ο εκπρόσωπός του Μούσα Ιμπραήμ, μιλώντας στο πρακτορείο Ρώιτερς, δήλωσε ότι η Μπάνι Ουαλίντ είναι στο πλευρό του Καντάφι και ότι δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο ίδιος ο συνταγματάρχης. Τόνισε πάντως ότι παραμένει στη Λιβύη και ότι περιβάλλεται από ανθρώπους που είναι έτοιμοι να τον υπερασπιστούν.
«Αυγή της Οδύσσειας»:http://astrofegia.blogspot.com/2011/03/blog-post_6465.html
πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: