Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΑΙ στις εκλογές, ΟΧΙ στη συγκυβέρνηση


Οι εκλογές είναι αναπόφευκτες, δεδομένου ότι «έχει χαθεί ο έλεγχος στα ελλείμματα και το χρέος», εκτιμά ο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής. Απορρίπτει επίσης κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης και κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για επικοινωνιακά τεχνάσματα όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
 Η πολιτική της κυβέρνησης απέτυχε, δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς και επιμένει ότι το πρόγραμμα είναι λανθασμένο: «Ασφαλώς υπήρξαν και υπάρχουν πολλά λάθη και υστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος αλλά το ίδιο το πρόγραμμα δημιουργεί ύφεση πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που προέβλεπαν. Και γι' αυτό δεν πιάνει τους στόχους του».
Αναφερόμενος στη «διακοπή» των διαπραγματεύσεων με την τρόικα κατηγορεί την κυβέρνηση για επικοινωνιακά τεχνάσματα. «Έκαναν ολόκληρη συνέντευξη τύπου για να διαψεύσουν αυτό που οι ίδιοι διέδιδαν» σημειώνει και προβλέπει ότι «σύντομα θα βάλουν και πάλι διλήμματα στο λαό επενδύοντας στο φόβο. Ότι δηλαδή κινδυνεύει η επόμενη δόση κλπ. Το γνωστό κακοπαιγμένο έργο».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει επίσης την αγωνία του για την ανεργία και τονίζει πως το μόνο αντίδοτο είναι η ανάπτυξη.
Εκτιμά ότι η αποτυχία της πολιτικής θα θέσει εκ των πραγμάτων θέμα για αλλαγή πολιτικής και «αυτό θα γίνει με επαναδιαπραγμάτευση». Τονίζει μάλιστα πως η ΝΔ έχει εναλλακτικό σχέδιο με ολοκληρωμένη πρόταση «και δεν θα πάψουμε να επιμένουμε σε αυτό μέχρι να τους πείσουμε».
Ο κ. Σαμαράς απορρίπτει το σενάριο συγκυβέρνησης. «Δική μας επιλογή είναι να ζητήσουμε από το λαό ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις . Ο λαός δεν θέλει μια κυβέρνηση κουρελού, όπου όλοι τσακώνονται για μια "θεσούλα"» λέει.
Λέει μάλιστα ότι σκέπτεται να σχηματίσει ολιγομελή κυβέρνηση και με ανθρώπους της αγοράς, αλλά δεν θέλει να το ανακοινώσει «πριν το ψάξει καλά» καθώς οι βαθιές τομές χρειάζονται καλή προετοιμασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: