Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011

Ποιος τους κρατά στο τιμόνι...υπάρχουν και όρια!

"Η συναίσθηση της εθνικής ευθύνης μας κρατά στο τιμόνι... Βεβαίως και αναλαμβάνουμε με θάρρος τις ευθύνες μας, αλλά υπάρχουν και όρια. Ας το σκεφτούν αυτό οι λειτουργούντες εκ τους ασφαλούς", δηλώνει ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στη Realnews.
Ο κ. Λοβέρδος κάνει λόγο για "ορισμένες μιντιακές ισοπεδωτικές κραυγές, με αδυσώπητη εκ του ασφαλούς κριτική", για "καταγγελτικό και εύκολο αντιπολιτευτικό λόγο", για "προπηλακισμούς" και "εξευτελισμούς προσωπικούς" και σημειώνει: "με όλα αυτά έρχεται στο μυαλό να φύγουμε εμείς, να έρθουν να τα κάνουν οι άλλοι. Να δούμε, θα τα κάνουν καλύτερα;", αναρωτιέται.
O υπουργός Υγείας παρομοιάζει τα κυβερνητικά στελέχη με «ανθρώπους στον λάκκο με τα λιοντάρια» και σημείωνει χαρακτηριστικά: «δεν μπορώ να ανεχτώ ως εθνική στάση ή ως λογική πολιτική συμπεριφορά να είμαστε π.χ. δέκα άνθρωποι στον λάκκο με τα λιοντάρια και να είναι πάνω από το λάκκο-δηλαδή, όχι μέσα, αλλά γύρω γύρω από αυτόν-διάφοροι άλλοι πολιτικοί από τον δικό μας χώρο, από τη μείζονα αντιπολίτευση κατά κύριο λόγο, από την Αριστερά κατά κυριότατο λόγο, και με σηκωμένο δάχτυλο να μας λένε πως να παλέψουμε με τα λιοντάρια, και ότι αυτοί, αν ήταν μέσα, θα τα κατάφερναν καλύτερα».
Σε ερώτηση για πιθανές αντιδράσεις από τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, ο κ. Λοβέρδος υπογραμμίζει ότι "η τελική διαβούλευση για την επαναχάραξη του υγειονομικού χάρτη της χώρας ολοκληρώνεται. Μαζί με το νέο σύστημα προμηθειών αποτελούν τα βασικά μας όπλα για τη διάσωση του συστήματος Υγείας".
Τέλος, δεσμεύτηκε ότι η λίστα αναμονής για το πρόγραμμα απεξάρτησης μέσω της χορήγησης της μεθαδόνης του ΟΚΑΝΑ, να έχει μηδενιστεί μέχρι το Νοέμβριο.
πηγή:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: