Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Και νέα παράταση...από το υπουργείο Παιδείας

Επειδή το υπουργείο Παιδείας αντιλήφθηκε ότι χιλιάδες μηχανογραφικά είχαν λάθη στην ένταξη στις ειδικές κατηγορίες, αποφάσισε να επιτρέψει τη διόρθωση της ένταξης στις ειδικές κατηγορίες και μόνο. Η διαδικασία απαιτεί και τη συμπλήρωση και κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης, με θεώρηση από ΚΕΠ, στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι 5 Ιουλίου.
Οι νέες ρυθμίσεις, που ίσχυσαν για πρώτη φορά από φέτος, ήταν πολλές και δε δόθηκε επαρκής χρόνος για την ενημέρωση των υποψηφίων. Να αναφέρουμε ενδεικτικά την κατάργηση των μετεγγραφών, την ένταξη στις ειδικές κατηγορίες με τα «ψιλά» γράμματα, την υποψηφιότητα των ειδικών κατηγοριών μόνο για την διοικητική περιφέρεια του τόπου διαμονής τους και τη διαδικασία της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης του μηχανογραφικού, που απαιτούσε, πολύ σωστά, 3 διαφορετικούς κωδικούς ασφαλείας. Ολα αυτά τα καινούρια δε γινόταν να εμπεδωθούν από 120.000 υποψηφίους και τις οικογένειές τους μέσα σε τρεις μόλις ημέρες. Η ανακοίνωση του τρόπου συμπλήρωσης του μηχανογραφικού έγινε την Τρίτη 14 Ιουνίου και η προθεσμία συμπλήρωσης άρχιζε στις 17 Ιουνίου και έληγε στις 28 (τελικά παρατάθηκε μέχρι τις 30). Η ανακοίνωση των βαθμολογιών έγινε στις 20 Ιουνίου, ενώ έτρεχε η προθεσμία. Ετσι, μόλις στέγνωσαν τα δάκρυα από τις χαμηλές επιδόσεις που αντίκρισαν οι υποψήφιοι, έπρεπε να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους και να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά με ημερομηνία προγενέστερη της οριστικοποίησης του μηχανογραφικού. Τα αποτελέσματα όλης αυτής της διαδικασίας θα τα μάθουμε το Σεπτέμβριο.
Αν το νέο σύστημα έχει επιτυχία 99%, σημαίνει ότι θα έχει αποτυχία 1%, δηλαδή 1.200 μηχανογραφικά λάθος. Είναι πολύ μεγάλος αριθμός, γιατί αφορά 1.200 οικογένειες που θα έχουν σοβαρό πρόβλημα. Ας ελπίσουμε ότι δε θα υπάρξουν προβλήματα κατά τη διάρκεια των εγγραφών στις Ανώτατες Σχολές. Αυτό θα είναι τελικά και το μέτρο της επιτυχίας του συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: