Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011

“Χρεωκοπία” απαγορευμένη λέξη.


Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρούσε να διαχωρίσει την αξιολόγηση περί “επιλεκτικής χρεωκοπίας” των διεθνών οίκων από την πραγματική κατάσταση χρεωκοπίας, ο Αντ. Σαμαράς χαρακτήριζε τη “χρεωκοπία” απαγορευμένη λέξη... γενικώς και αορίστως. Και σημείωνε με νόημα ότι εννοεί και την αγγλική εκδοχή (selective default), παρότι αυτή δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική στάση πληρωμών.
Σαν να μην έφταναν αυτά, “γαλάζια” στελέχη επιχειρούν να δώσουν την αίσθηση πως “κάτι χοντρό πρόκειται να γίνει” (αυτή τη φράση αφήνουν να διαρρεύσει συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά) και κατηγορούν, στο παρασκήνιο προς το παρόν, την κυβέρνηση ότι “ετοιμάζεται να δώσει στους πολίτες ισχυρό χτύπημα, παρ' ότι ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο”.
 Παιχνίδι με τις λέξεις
Παράλληλα, την ώρα που και στη Ν.Δ. -όπως και στην κυβέρνηση- παίζουν με τις λέξεις, κορυφαία “γαλάζια” στελέχη κατηγορούν την κυβέρνηση πως, μιλώντας για επιλεκτική χρεωκοπία, την καθιστά αυτοεκπληρούμενη προφητεία. “Φτάσαμε στο σημείο να καταγγέλλουν το κλίμα ανασφάλειας αυτοί που το καλλιεργούν”, επισήμανε χαρακτηριστικά ο “γαλάζιος” πορτ παρόλ, Γ. Μιχελάκης, προσθέτοντας ότι “πρέπει να τελειώσει η εκμετάλλευση της ανασφάλειας”. Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Αν. Λυκουρέντζος. “Για την καταστροφολογία ευθύνεται η κυβέρνηση”, δήλωσε, επισημαίνοντας ότι “δεν έχουν το πολιτικό και ηθικό ανάστημα να κατηγορούν τη Ν.Δ. αυτοί που μίλησαν για κατεστραμμένη οικονομία, όπως ο Γ. Παπανδρέου, αυτοί που μίλησαν περί επιστροφής στη δραχμή, όπως η Μ. Δαμανάκη, εκείνοι που μίλησαν περί επιλεκτικής χρεωκοπίας, όπως ο Ευ. Βενιζέλος”.
 Εκλογικός συναγερμός
Την ίδια στιγμή, ο Αντ. Σαμαράς έχει ήδη θέσει τη Ν.Δ. σε εκλογικό συναγερμό και έχει διαμηνύσει σε όλα τα “γαλάζια” στελέχη ότι “φέτος δεν έχει διακοπές”. Με φόντο το προβάδισμα του κόμματός του στις δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει ήδη αποφασίσει να κινηθεί σε λογική σκληρού αντιπολιτευτικού ροκ έναντι της κυβέρνησης, προκειμένου να συσπειρώσει το κομματικό του ακροατήριο, αλλά και να “πιέσει” δημοσκοπικά και πολιτικά τους δύο μικρούς ενοίκους της κεντροδεξιάς “πολυκατοικίας”: την Ντ. Μπακογιάννη και τον Γ. Καρατζαφέρη. Παράλληλα, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαιώνουν την ικανοποίηση που επικρατεί στη Συγγρού για τις δημοσκοπήσεις, αφού εμφανίστηκε ακόμη και δημοσκόπηση που δίνει διαφορά 6 μονάδων υπέρ της Ν.Δ. Πάντως, ορισμένοι μετριοπαθείς συνεχίζουν να προβληματίζονται για το γεγονός ότι, ακόμη και στις ευνοϊκότερες για τη Ν.Δ. δημοσκοπήσεις, η αυτοδυναμία φαντάζει όνειρο απατηλό. Αλλά αυτός ο προβληματισμός αφορά λίγους εντός Ν.Δ. Οι υπόλοιποι ράβουν κοστούμια.
πηγή: ΑΥΓΗ "Σκληρό ροκ" από τον Αντ. Σαμαρά
του Γιώργου Μελιγγώνη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: