Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Η Καβάλα πάει...στη Θεσσαλονίκη οριστικά.

Με ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Σταύρο Ψωμιάδη, προέδρου της ΠΑΕ, γνωστοποιήθηκε σήμερα ότι Καβάλα από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στη Θεσσαλονίκη.
«Ο φίλαθλος κόσμος της Καβάλας γνωρίζει ποια ήταν η θέση και αγωνιστική κατάσταση της ομάδας όταν ανέλαβα πρόεδρος εγώ (Γ' Εθνική Κατηγορία - έτος 2007) και ποια είναι σήμερα. Η ομάδα της Καβάλας ανέβηκε μέσα σε 3 χρόνια 3 κατηγορίες (άνοδος από τη Γ' Εθνική στη Β' το 2008 και από τη Β' Εθνική στην Α' Εθνική το 2009) και κατάφερε όχι απλά να εξέλθει από την πλήρη ανυποληψία αλλά να καταφέρει να καταστεί μια ομάδα - περηφάνια της πόλης αλλά και σημείο αναφοράς για όλο το ποδοσφαιρικό κοινό της Ελλάδας, σε σχέση με τις αγωνιστικές της επιτυχίες», τονίζεται αρχικά στο κείμενο, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ακόμη:
«Παρ' όλα αυτά, εδώ και πολύ καιρό έχω καταλάβει ότι δυστυχώς η διοίκηση της ΠΑΕ είναι εντελώς μόνη σε όλη αυτήν την προσπάθεια. Η ίδια η επίσημη πόλη της Καβάλας, δια του δημάρχου της κυρίου Σιμιτσή, ήταν αυτή που προ μηνός μας απέστειλε διοικητικό πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ, αναφορικά με το γήπεδο της Καβάλας, αγνοώντας τα τεράστια ποσά που έχουμε δαπανήσει για την ανακαίνιση του γηπέδου και την αντικατάσταση-συντήρηση του αγωνιστικού χώρου, χωρίς καμία απολύτως συνδρομή της δημοτικής αρχής (η οποία αρκέστηκε στο να ζητάει το ποσοστό από τα εισιτήρια). Η ίδια αυτή δημοτική αρχή, δια του δημάρχου κυρίου Σιμιτσή, ήταν αυτή που αποφάσισε προ ημερών να καταστρέψει το χλοοτάπητα του γηπέδου ορίζοντας συναυλία στον αγωνιστικό χώρο του "Ανθή Καραγιάννη", για την 18/6/2011, παρά τις επίμονες εκκλήσεις μας να μην κάνει κάτι τέτοιο (η συναυλία δεν έλαβε χώρα λόγω ασθένειας του τραγουδιστή Π. Τερζή).
Το αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν ότι την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011, όταν πήγαμε να εισέλθουμε στο γήπεδο Ανθή Καραγιάννη, αντιμετωπίσαμε το εξής θέαμα: ο δήμαρχος κ. Σιμιτσής είχε αλλάξει τις κλειδαριές του γηπέδου και απαγόρευσε στην ομάδα της πόλης του να εισέλθει σε αυτό. Στις επίμονες εκκλήσεις μας να δοθεί η απάντηση ήταν ότι έπρεπε να πληρωθεί το ως άνω πρόστιμο! Βεβαίως, την επόμενη μέρα, όταν η πόλη της Καβάλας έδωσε στο δήμαρχο να καταλάβει ότι είναι ο πρώτος φίλαθλος της Καβάλας και όχι ο λογιστής της πόλης, εξέδωσε ανακοίνωση ότι θα διευκολύνει την ομάδα, αρκεί να δεσμευτούμε ότι αυτή δε θα φύγει από το Ανθή Καραγιάννη(!!!) . Ιδιαίτερη μνεία χρίζει η από 1/7/2011 δήλωση του βουλευτή Καβάλας κυρίου Δημητρίου Παπουτσή περί κατάθεσης επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή σε σχέση με τη μετακίνηση της ομάδας στη Θεσσαλονίκη και περί ελέγχου ημών για διάπραξη κακουργηματικών πράξεων. Ας ρωτήσουν οι φίλαθλοι της Καβάλας τον κ. Παπουτσή που ήταν όλα αυτά τα χρόνια και τι έκανε για την ομάδα της Καβάλας».
Η ανακοίνωση καταλήγει με τα εξής: «Επειδή όλα αυτά έχουν προκαλέσει την ολοκληρωτική αηδία εμού και της οικογένειάς μου, επειδή πραγματικά θλίβομαι για τη στάση πολιτικών όπως ο δήμαρχος Κ. Σιμιτσής και ο βουλευτής κ. Παπουτσής, Επειδή τους μόνους που οφείλω να ευχαριστήσω είναι αυτούς τους ελάχιστους φιλάθλους που τίμησαν την προσπάθειά μας όλα αυτά τα χρόνια, οι μέτοχοι και το Δ.Σ. της ΠΑΕ καταλήξαμε στην απόφαση ότι από την επόμενη χρονιά η ομάδα θα αγωνίζεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Θέλω να ξέρετε ότι οι επίσημοι φορείς της Καβάλας, με πρώτο το δήμαρχο κ. Σιμιτσή, είναι αυτοί που έδιωξαν την ομάδα από την πόλη».
πηγή:ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια: