Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Συρρίκνωση σε 3,9% η οικονομία,με την ανεργία να φθάνει στο 17%.

Στο 3,9% θα συρρικνωθεί η οικονομία φέτος, με την ανεργία να φθάνει στο 17%.          
Μεταξύ 16% και 17% θα κυμανθεί φέτος η ανεργία στη χώρα μας, με την οικονομία να συρρικνώνεται κατά 3,9%, όπως εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε αποκλειστική του συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters.
Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο φετινός στόχος είναι εφικτός και δεσμεύθηκε να κινηθεί γρήγορα για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα, προσθέτοντας ότι η ελληνική οικονομία θα επωφεληθεί από την εμπροσθοβαρή καταβολή των κοινοτικών κονδυλίων και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας. «Αυτή είναι η υποχρέωσή μας, η ελπίδα και ο στόχος μας. Να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη τον επόμενο χρόνο. Διότι χωρίς ανάπτυξη δεν είναι δυνατόν να πετύχουμε τους στρατηγικούς μας στόχους», τόνισε χαρακτηριστικά.
Υποστήριξε ότι η πρώτη προτεραιότητά του είναι η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.
«Ο πρωθυπουργός και εγώ μπορούμε να συντονίσουμε το σύστημα με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο. Η εφαρμογή βεβαίως είναι δύσκολη και για αυτό δεν πρέπει να χάσουμε ούτε ώρα. Στη σύσκεψη που έκανα με το επιτελείο μου η οδηγία μου είναι ότι κάθε μέρα πρέπει να μετράει όσο
πηγή: express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: