Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

«Κολοσσοί» της πληροφορικής & FBI ενδιαφέρονται για τον 18χρονο Έλληνα κράκερ

«Κολοσσοί» της πληροφορικής, αστυνομικές διευθύνσεις και το FBI έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τον 18χρονο Έλληνα κράκερ, που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Ο νεαρός βρίσκεται και πάλι στο σπίτι του, στον Άγιο Δημήτριο, όπου μπορεί να... σερφάρει από τον υπολογιστή του. Κάθε 1η και 15 του μήνα θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα και πλήρωσε εγγύηση 5.000 ευρώ.
Αν κανείς συναντούσε τυχαία στον δρόμο τον Αλέξανδρο Π., σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως ο νεαρός αυτός, αυτό το γελαστό παιδί με τη φαρδιά κάπρι βερμούδα και τα αθλητικά παπούτσια, θα μπορούσε να είναι το ίδιο πρόσωπο με τον καταζητούμενο παγκοσμίως χάκερ που κατάφερε να κάνει άνω-κάτω το FBI και την Interpol.
Κι όμως, ο χάκερ-θαύμα φαίνεται πως ξεκίνησε να επιτίθεται σε ιστοσελίδες από τα 15 του. Η Interpol κατάλαβε καλά τι εστί «n-splitter» από το 2008 και το FBI το 2009. Και ήταν τόσο καλός, που εδώ και τρία χρόνια, οι κορυφαίες αστυνομικές Αρχές του κόσμου αναζητούσαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη.
Αξιωματικοί της αστυνομίας που ήρθαν σε επαφή με τον 18χρονο τον χαρακτήρισαν εξαιρετικό μυαλό, ενώ ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως «έσπαγε» τις ιστοσελίδες για μαγκιά. Κατά το διάστημα της κράτησής του, παρακολουθούσε συνεχώς τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο και την πορεία των μετοχών που έχει.
Κι αν τελικά εντοπίστηκε από τις διωκτικές αρχές, αυτό οφείλεται σε στιγμιαίο λάθος του, καθώς είχε ανοίξει κουβέντα για το πάθος του με τα ηλεκτρονικά με έναν... αστυνομικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: