Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Δέσμευση και παραπομπή

Δέσμευση της περιουσίας του Άκη και παραπομπή για δωροδοκία.
Πρόταση για άσκηση ποινικής δίωξης για δύο αδικήματα καταθέτει σε βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, το ΠΑΣΟΚ, προτείνοντας, παράλληλα, δέσμευση της περιουσίας του. Τα δύο αδικήματα αφορούν την παθητική δωροδοκία και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα («ξέπλυμα βρώμικου χρήματος»).
Πρόταση για άσκηση ποινικής δίωξης για δύο αδικήματα καταθέτει σε βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, το ΠΑΣΟΚ, προτείνοντας, παράλληλα, δέσμευση της περιουσίας του.
Τα δύο αδικήματα αφορούν την παθητική δωροδοκία και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα («ξέπλυμα βρώμικου χρήματος»).
Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα θα υποβληθεί σε λίγη ώρα στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο.
Η ΝΔ συμφωνεί με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για παραπομπή του πρώην υπουργού Άμυνας. Όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ΝΔ προτείνει να περιληφθεί στο κατηγορητήριο του πρώην υπουργού και το αδίκημα της κατασκοπείας και, για την ακρίβεια, της παραβίασης μυστικών της πολιτείας.
Για την πρόταση του αυτή το ΠΑΣΟΚ έχει από το πρωί ενημερώσει όλα τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να υπάρξει κοινό πόρισμα με όσο το δυνατό περισσότερα κόμματα.
πηγή:Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια: