Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

Συγκλονίζει η ιστορία της...

Συγκλονίζει η ιστορία μιας ομογενούς από τη Γεωργία η οποία με το σπέρμα του νεκρού γιου της και τη συμβολή δύο παρένθετων μητέρων απέκτησε τέσσερα εγγονάκια.
Πρόκειται για την Λαμάρα Κελεσίδου η οποία έχασε το γιο της 26 ετών χτυπημένος από τη λευχαιμία. Στο πρωτοσέλιδό του, το «Έθνος», που αποκαλύπτει μια ιστορία που δείχνει την δύναμη της μάνας που μεταμόρφωσε την οδύνη σε ελπίδα, την τραγωδία σε προοπτική και γλυκιά νοσταλγία, θέτοντας σε νέες βάσεις τα όρια της ανθρώπινης θέλησης.
Η 60χρονη ομογενής από τη Γεωργία, που είναι γιατρός-φυσιολόγος και εργαζόταν στο ΤΕΙ Πτολεμαΐδας, έζησε μια οδύσσεια 8 χρόνων στη Θεσσαλονίκη, παλεύοντας να σώσει τον γιο της που είχε "χτυπηθεί" από λευχαιμία. Τελικά, τον έχασε πριν πέντε χρόνια  σε ηλικία 26 ετών, ωστόσο βρήκε τη δύναμη να τον "ξαναγεννήσει", φέρνοντας στη ζωή τα τέσσερα παιδιά του μέσω δύο παρένθετων μητέρων, με σπέρμα που φρόντισε να καταψύξει όσο εκείνος ήταν στο κρεβάτι του πόνου.
Τώρα, ωστόσο, η Λαμάρα Κελεσίδου δίνει αγώνα για να αναγνωριστεί ως μητέρα των τριών νεογέννητων αγοριών και του ενός κοριτσιού, που ήρθαν στην ζωή χάρη σε δύο παρένθετες μητέρες. Αν το πετύχει, πατώντας πάνω σε παρόμοια δεδικασμένα στη Ρωσία, θα εξασφαλίσει τα προνομιακά επιδόματα των παιδιών και τη δυνατότητα να τα φέρει στην Ελλάδα χωρίς τους περιορισμούς και τον έλεγχο των υπηρεσιών που θα έχει ως γιαγιά, κρατώντας μόνο την επιμέλειά τους. Άλλωστε, επιθυμεί να τα μεγαλώσει στην Μακεδονία και όχι στην Ρωσία.
"Βλέπω στα μάτια τους τη ζωή. Κράτησα ζωντανό κάτι από τον Μιχάλη και αυτό μου δίνει νέα ελπίδα, όνειρα και προορισμό στη ζωή μου".
Τα τρία αγοράκια και το ένα κοριτσάκι γεννήθηκαν με διαφορά μερικών ημερών  τον περασμένο Ιανουάριο. Μάλιστα, στο ένα από τα αγοράκια, τον πιο σοβαρό όπως λέει η κα. Κελεσίδου, έδωσε το όνομα του γιου της. «Είναι ίδιος ο Μιχάλης. Με γυρίζει τριάντα χρόνια πίσω, όταν τον έφερα στον κόσμο», διηγείται με συγκίνηση. Τα άλλα δύο πήραν τα ονόματα Ιωάννης (επειδή γεννήθηκε 7 Ιανουαρίου) και Θεοχάρης (χάρη Θεού), ενώ στο κορίτσι δόθηκε το όνομα της Παναγίας, Μαρία.
Όπως αποκαλύπτει η 60χρονη, περιπλανήθηκε σε τρεις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, αναζητώντας υποψήφιες παρένθετες μητέρες, μελετώντας τη νομοθεσία και τις δυνατότητες των υπηρεσιών υγείας να φέρουν σε πέρας το έργο που θα της ξαναέδινε ζωή. Στη χώρα καταγωγής της, τη Γεωργία, συνάντησε δυσκολίες και κατέφυγε στην Ουκρανία, όπου βρήκε τις δύο παρένθετες μητέρες, στις οποίες εμφυτεύτηκαν τα έμβρυα. Έναν μήνα μετά οι γιατροί τής ανακοίνωναν πως η κύηση είχε επιτύχει απόλυτα και ότι θα αποκτούσε τέσσερα εγγόνια. «Δεν το πίστευαν και οι ίδιοι. Θα μου έφτανε μόνο ένα παιδί, αλλά ο Θεός μου έδωσε τέσσερα», λέει σήμερα η ευτυχισμένη γιαγιά.
"Θα παλέψω και θα τα καταφέρω, όπως τα κατάφερα ως τώρα", ανέφερε προσθέτοντας πως θα εξηγήσει όλη την ιστορία όταν τα παιδιά θα μπορούν να καταλάβουν.
"Όσες γέφυρες περάσω, όσους δρόμους κι αν διαβώ, η καρδιά μου δεν θα φύγει, θα είναι πάντοτε εδώ", κατέληξε η Λαμάρα Κελεσίδου.
πηγή:stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: