Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Το νέο πακέτο συγχωνεύσεων-καταργήσεων οργανισμών του Δημοσίου

Τον ερχόμενο Οκτώβριο θα ανακοινωθεί το νέο πακέτο συγχωνεύσεων-καταργήσεων οργανισμών του Δημοσίου, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος.
Οι αποφάσεις θα αφορούν σε 80 οργανισμούς που απασχολούν περίπου 7.000 άτομα. Οι εργαζόμενοι θα αξιολογηθούν μέσω ΑΣΕΠ. Μεταξύ των Οργανισμών, η ΚΕΔ, η ΕΤΑ, η ΕΡΤ, η Θέμις Κατασκευαστική και ο ΕΟΜΜΕΧ. Στην εξοικονόμηση συνολικά 650 εκατ. ευρώ την περίοδο 2012-2015 θα οδηγήσει η συγχώνευση ή το κλείσιμο δημοσίων φορέων και οργανισμών.
Ο Θ. Πάγκαλος παρουσίασε έναν ενδεικτικό κατάλογο , τονίζοντας ότι δεν έχουν ληφθεί, ακόμη, οριστικές αποφάσεις, με τους ακόλουθους φορείς:
- ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου). Διακόπτεται η λειτουργία της και οι αρμοδιότητές της μεταφέρονται στη νέα Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και Χαρτοφυλακίου του υπουργείου Οικονομικών. Απασχολεί 111 άτομα.
- ΕΤΑ (Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων). Διακόπτεται η λειτουργία της και οι αρμοδιότητές της μεταφέρονται, επίσης, στην νέα Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και Χαρτοφυλακίου του υπουργείου Οικονομικών. Απασχολεί 457 άτομα.
- ΟΔΔΥ : Διακόπτεται η λειτουργία του και οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται σε υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών. Απασχολεί 95 άτομα.
- ΕΡΤ : Δεν καταργείται η λειτουργία της αλλά συζητείται η ουσιαστική αναδιάρθρωσή της, η αξιολόγηση των υπηρεσιών της και η κατάργηση όσων δεν θα θεωρηθούν αναγκαίες. Συζητήθηκε, επίσης, η μείωση του ανταποδοτικού τέλους και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της. Απασχολούνται 3.392 άτομα. Τα έσοδα της είναι 300 εκατ. ευρώ από τα ανταποδοτικά τέλη, πλην διαφήμισης.
- ΟΣΚ - ΔΕΠΑΝΟΜ - Θέμις κατασκευαστική : Συγχωνεύονται σε έναν οργανισμό.
- ΕΟΜΜΕΧ : Εκκρεμμεί η ολοκλήρωση της συζήτησης με το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
- Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας : Διακόπτεται η λειτουργία του και μεταφέρεται σε υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.
- ΕΘΥΑΓΕ : Συζητείται είτε η διακοπή της λειτουργίας ή η συγχώνευσή του με άλλα δυο ινστιτούτα, ΟΠΕΓΕΠ και Δήμητρα, αλλά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η συζήτηση με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
- ΙΓΜΕ : Μεταφέρονται οι αρμοδιότητές της σε υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: