Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα των "στημένων" αγώνων ποδόσφαιρου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα των 41 "στημένων" αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο που εντόπισε η Ουέφα. Από το πρωί της Τετάρτης και μετά από εντολή της εισαγγελίας, η Αστυνομία σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε γιγάντια επιχείρηση σε σπίτια και γραφεία ιδιωτών που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Συνολικά έγιναν 6 προσαγωγές και 9 συλλήψεις. Από τους 9 που συνελήφθησαν, όπως διαρρέτεαι οι τρεις είναι γνωστοί παράγοντες. ηχηρά ονόματα στον χώρο του ποδοσφαίρου, ένας προπονητής, ένας διαιτητής, ένας μάνατζερ και τρεις που έχουν σχέση με το παράνομο στοίχημα. Όπως έχει διαρρεύσει τα τρία αδικήματα για τα οποία πιθανώς να ασκηθούν διώξεις είναι η στοιχηματική απάτη το ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Όπως έγινε γνωστό θα απαγγελθούν κατηγορίες σε τουλάχιστον 70 άτομα, κάποιοι εξ αυτών είναι ποδοσφαιριστές, διαιτητές, άνθρωποι μπλεγμένοι με το παράνομο στοίχημα, ακόμα και πρόεδροι ΠΑΕ.
Σε παράλληλη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη ελέγχονται για το αν συμμετείχαν ή για το αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες 4 διαιτητές της Superleague, αντιπρόεδροι και πρώην πρόεδροι ΠΑΕ αλλά και αρκετοί ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στα "στημένα".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: