Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

155 «Ναι»...και ο λαός ένα μεγάλο ΟΧΙ

Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, μετά τη φανερή, ονομαστική ψηφοφορία που ξεκίνησε περίπου 25 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
Συνολικά, ψήφισαν 298 βουλευτές. Εξ' αυτών, οι 155 ψήφισαν υπέρ της κυβέρνησης, ενώ οι 143 κατά. Η σχετική πρόταση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, εγκρίθηκε από τους κυβερνητικούς βουλευτές και καταψηφίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους ανεξάρτητους βουλευτές.
Από την ψηφοφορία, με την οποία ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση, απουσίαζαν ο προσφάτως ανεξαρτητοποιηθείς βουλευτής Γιώργος Λιάνης και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη που απουσίαζε στο εξωτερικό απέστειλε επιστολή με την οποία γνωστοποιεί ότι δεν παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης. Η επιστολή της, που αναγνώστηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής, ωστόσο δεν συνυπολογίστηκε στο αποτέλεσμα διότι η βουλευτής δεν απουσίαζε με αποστολή της Βουλής.
Σε αποστολή της Βουλής στο εξωτερικό βρίσκονταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρετός, Χαρά Κεφαλίδου, Μιχάλης Κατρίνης, Μαρία Σκραφνάκη, Βασίλης Γερανίδης, Μιχάλης Παντούλας, Σάββας Εμινίδης, Αλέκος Αθανασιάδης και Κώστας Καρτάλης. Όλοι τους έστειλαν επιστολές με τις οποίες δήλωσαν ότι ψηφίζουν υπέρ της κυβέρνησης. Σε αποστολή στο εξωτερικό απουσίαζαν και οι βουλευτές της ΝΔ Αναστάσιος Νεράντζης και Σωτήρης Χατζηγάκης που με επιστολές τους δήλωσαν ότι δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: