Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Στα «χέρια» της Microsoft... η εξαγορά της Skyp

Στα «χέρια» της Microsoft βρίσκεται από χθες η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία διαδικυτιακής τηλεφωνίας Skype. Το τίμημα είναι 8,5 δισ. δολάρια σε μετρητά.
Πρόκειται για την πιο ακριβή εξαγορά στην ιστορία του πολυεθνικού κολοσσού, που παράλληλα αποτελεί σαφή ένδειξη της πρόθεσής του να ισχυροποιήσει τη θέση του και να ανταγωνιστεί τις Apple και Google.

Αυτή η κίνηση αποτελεί ουσιαστικά την πιο επιθετική κίνηση της Microsoft στις on-line υπηρεσίες, θέλοντας να ξεφύγει από τις επιχειρήσεις που σχετίζονται καθαρά και μόνο με τα Windows.
Τελευταία μεγάλη εξαγορά του αμερικανικού κολοσσού ήταν αυτή της AQuantive το 2007, έναντι 6 δισ. δολαρίων.
Η εξαγορά της Skype, που συνδέει εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως μέσω τηλεφώνου και βίντεο, δεν θα έχει άμεση επίδραση στα οικονομικά της Microsoft, ωστόσο θα ξεκαθαρίσει την πρόθεσή της να ισχυροποιήσει τη θέση της και να ανταγωνιστεί τις Αplle και Google.«Η Skype είναι μία εξαιρετική υπηρεσία την οποία λατρεύουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο» , ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Στιβ Μπάλμερ σε ανακοίνωσή του και πρόσθεσε:
«Μαζί θα δημιουργήσουμε το μέλλον των τηλεπικοινωνιών σε πραγματικό χρόνο, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να είναι σε επικοινωνία με την οικογένεια, τους φίλους, τους πελάτες και τους συναδέλφους τους σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: