Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Αξιολόγηση μέσω μετατάξεων...

Περισσότεροι από 40.000 υπάλληλοι, με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, που εργάζονται σήμερα σε ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ και Ανώνυμες Εταιρίες του δημοσίου, αναμένεται να περάσουν από αξιολόγηση, μετά από ενδεχόμενη κατάργηση ή συγχώνευση των φορέων που απασχολούνται, σύμφωνα με πληροφορίες.
Το δρόμο άνοιξε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης με την τοποθέτησή του στον Βήμα 99,5 περί ανάγκης αξιολόγησης των υπαλλήλων.
Η τοποθέτηση αυτή σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που θέλουν την τρόικα να απαιτεί την απόλυση του 1/3 των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ και άλλους φορείς του δημοσίου, έχουν ήδη προκαλέσει σενάρια για το ποιοι «κινδυνεύουν να βρεθούν στο ταμείο ανεργίας», δημιουργώντας πανικό σε μερίδα εργαζομένων.
Ωστόσο, ακόμη δεν υπάρχει τίποτα το συγκεκριμένο, που να επιβεβαιώνει αυτούς τους φόβους.
Άλλωστε και ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαι υπέρ ούτε των τυφλών μετατάξεων, ούτε των τυφλών απολύσεων, γι’ αυτό πρέπει να περάσουμε σε ένα σύστημα αξιολόγησης και το μόνο που μπορεί να αναλάβει το βάρος αυτής της ευθύνης, ώστε να υπάρχουν τα εχέγγυα αντικειμενικότητας, διαφάνειας και αξιοκρατίας είναι το ΑΣΕΠ».
Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε η διαπίστωση του ότι «κάποιοι θα κοπούν αν δεν αξίζουν πράγματι να δουλεύουν στον δημόσιο τομέα, δεν θα πρέπει να συνεχίζουν να επιβαρύνουν τον Ελληνα φορολογούμενο».
Σίγουρο πάντως θα πρέπει να θεωρείται ότι έρχεται νέο, μεγάλο αυτή τη φορά, κύμα μετατάξεων από ΔΕΚΟ και άλλους φορείς του δημοσίου, όταν θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συγχώνευσης και κατάργησης οργανισμών που ελέγχονται από το δημόσιο.
πηγή:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: