Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Απεργία εργαζομένων στους ΟΤΑ της χώρας

Εικοσιτετράωρη απεργία για όλο το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κήρυξε για σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου η ΠΟΕ – ΟΤΑ, αντιδρώντας στη διεύρυνση του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων.
Η νομοθετική ρύθμιση ζητά προβλέπει την αύξηση των ωρών εργασίας από 30 σε 40 εβδομαδιαίως για το Παιδαγωγικό προσωπικό των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών και στο υπόλοιπο προσωπικό του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α. από 37,5 σε 40.
Όπως τονίζει η ΠΟΕ – ΟΤΑ, «η διάταξη θα οδηγήσει σε μετατροπή των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών σε «parking» παιδιών και θα καταργήσει τον Δημόσιο και Παιδαγωγικό χαρακτήρα τους. Ήδη, το πρωσωπικό των παιδικώνς ταθμών προχώρησε τη Δευτέρα και την Τρίτη σε τρίωρες στάσεις εργασίας».
Με την 24ωρη πανελλαδική απεργία η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. «εκφράζει ταυτόχρονα την αντίθεση της στις προωθούμενες υποχρεωτικές μετατάξεις για το «πλεονάζον» προσωπικό των Δήμων σε άλλους Ο.Τ.Α. ή σε υπηρεσίες του Δημοσίου, καθώς επίσης και στη διάταξη που αφορά τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων των Ο.Τ.Α. με ιδιώτες για τις υπηρεσίες της καθαριότητας και συλλογής - μεταφοράς Στερεών Αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών».
Σήμερα,Τετάρτη 18 Μαΐου στις 12.00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: