Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Η χθεσινή πανεργατικής απεργίας ενάντια στα οικονομικά μέτρα

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν την Τετάρτη στους δρόμους της Αθήνας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της πανεργατικής απεργίας ενάντια στα οικονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν κατόπιν της βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν από την Ομόνοια, όπου καλούσε το ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί και συνεχίστηκαν στις 11 στο Πεδίο του Αρεως, όπου συγκεντρώθηκαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, σημειώθηκαν επεισόδια στην οδό Πανεπιστημίου, με αστυνομικούς των ΜΑΤ να περικυκλώνουν και να επιτίθενται σε διαδηλωτές, με αποτέλεσμα ένας διαδηλωτής να τραυματιστεί σοβαρά από αστυνομικό στο κεφάλι. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη για τις επόμενες επτά μέρες. Ο 32χρονος άνδρας νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν επίσης ακόμα 11 τραυματίες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το περιστατικό συνέβη όταν διμοιρίες των ΜΑΤ βρέθηκαν αιφνιδιαστικά απέναντι σε διαδηλωτές, στους οποίους επιτέθηκαν.
Το ΚΚΕ κατήγγειλε την επίθεση της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών και σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η αστυνομική επίθεση εντάσσεται και είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής και των αστικών μηχανισμών να τσακίσουν τη λαϊκή αγανάκτηση και πάλη, που προκαλείται από την αντεργατική λαίλαπα κυβέρνησης, ΕΕ και πλουτοκρατίας».
Επεισόδια σημειώθηκαν και από κουκουλοφόρους, με μολότοφ και και δακρυγόνα από τους αστυνομικούς, παράλληλα με προσαγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: