Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Αναζητείται συναίνεση...

Με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων θα συναντηθεί ο Γ. Παπανδρέου σήμερα, ενώ την αύριο Τετάρτη θα τον δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, στο Μέγαρο Μαξίμου, ως ακολούθως:
Στις 10.30 π.μ., με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας., Αντώνη Σαμαρά.
Στις 12.15 μ.μ., με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.
Στη 1.30 μ.μ., με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Στις 2.30 μ.μ., με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.
Στις 3.30 μ.μ., με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.
Στις 7.30 μ.μ., ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο Μέγαρο Μουσικής.
Εξάλλου, αύριο Τετάρτη, στις 10.00 π.μ., ο πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Αναζητείται συναίνεση
Αναγκαία θεωρεί η κυβέρνηση την ευρύτερη δυνατή συμπαράταξη και την κοινωνική συμφωνία γύρω από τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αλλά και τους τρόπους που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την επίτευξή τους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.
Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε χθες στο υπουργικό Συμβούλιο στις βασικές του γραμμές, αποσπώντας την ομοφωνία των μελών του. Η οριστικοποίηση του προγράμματος θα γίνει ύστερα από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα, η διαπραγμάτευση με την οποία θα συνεχιστεί από την Τετάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, η κυβέρνηση προτίθεται να ενσωματώσει στο πρόγραμμα και προτάσεις που τυχόν υποβάλουν πολιτικοί αρχηγοί, εφόσον συνάδουν με τη γενική φιλοσοφία του προγράμματος.
Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «ο πρωθυπουργός έχει καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων για την έναρξη μιας διαδικασίας σύγκλισης απόψεων, που θα αποτυπωθεί στα νομοθετικά κείμενα τα οποία θα κατατεθούν στη Βουλή».
Σε περίπτωση που στις αυριανές συναντήσεις του πρωθυπουργού, υπάρξουν σημεία σύγκλισης, δεν αποκλείεται η διαδικασία συνεννόησης να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες, με συζητήσεις που θα γίνουν σε πολιτικό αλλά και τεχνοκρατικό επίπεδο.
Σημαντικό θεωρείται εξάλλου το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμα τη διαδικασία με την οποία θα προτείνει να διεξαχθούν οι ψηφοφορίες στη Βουλή. Κυβερνητικές πηγές άφηναν ανοιχτό και αυτό το θέμα, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες συμφωνίας.
Όλα, τα ανωτέρω, πάντως, θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθούν οι συναντήσεις και οι συζητήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.
πηγή:kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: