Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Στρέφονται νομικά κατά των ΗΠΑ οι γιοι του Μπιν Λάντεν

Τη νομική οδό, προκειμένου να εξακριβώσουν την πραγματική «τύχη» του εξαφανισμένου πατέρα τους φέρονται να παίρνουν τα παιδιά του Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Όπως προκύπτει από δημοσίευμα των New York Times, σε ανακοίνωση που αποδίδεται στον Ομάρ Μπιν Λάντεν, τον τέταρτο μεγαλύτερο γιο του Μπιν Λάντεν, αναφέρει ότι τα παιδιά του διατηρούν το δικαίωμα να κινηθούν νομικά τόσο στις ΗΠΑ.
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι : «δεν έχουμε πειστεί για τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία για το γεγονός ότι δεν υπάρχει η σωρός του, από τις φωτογραφίες και τα βίντεο, ότι ο πατέρας μας είναι νεκρός», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι η οικογένεια αναζητά πειστικά στοιχεία για το θάνατο του Μπιν Λάντεν.
Στην περίπτωση δε που ο Μπιν Λάντενείναι νεκρός «τότε απλά αναρωτιόμαστε όπως και τα δημοσιεύματα του τύπου… γιατί ένας άοπλος άνδρας δεν συνελήφθη για να δικαστεί με σκοπό να αποκαλυφθεί η αλήθεια στον κόσμο».
Και η ανακοίνωση καταλήγει με την φράση ότι «αν ο Μπιν Λάντεν εκτελέστηκε με συνοπτικές διαδικασίες, αμφισβητούμε την ορθότητα της δολοφονίας, καθώς όχι μόνο παραβιάστηκε το διεθνές δίκαιο, αλλά παράλληλα οι ΗΠΑ θέτουν ένα νέο πρότυπο κατά το οποίο «θυσιάζεται» το δικαίωμα δίκαιης δίκης και το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως του ενάντιου».
πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: