Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

8,5 δισεκατομμύρια $ από Microsoft για την εξαγορά της Skype

Ο όμιλος Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι επήλθε συμφωνία με την εταιρεία διαδικτυακής τηλεφωνίας Skype. «Το Skype είναι μία εξαιρετική υπηρεσία την οποία λατρεύουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ, σε ανακοίνωσή του. «Μαζί θα δημιουργήσουμε το μέλλον των τηλεπικοινωνιών σε πραγματικό χρόνο ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να είναι σε επικοινωνία με την οικογένεια, τους φίλους, τους πελάτες και τους συναδέλφους τους σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου», πρόσθεσε.
Το eBay είχε παραχωρήσει το Νοέμβριο του 2009 τον έλεγχο του Skype σε μία ομάδα επενδυτών, όμως διατήρησε μία συμμετοχή 30% στην εταιρεία. Το Skype ιδρύθηκε το 2003 και έχει αυτή τη στιγμή 170 εκατομμύρια χρήστες, που το 2010 ξεπέρασαν τα 207 δισεκατομμύρια λεπτά επικοινωνίας.
Η Microsoft αναμένεται να διαθέσει τις υπηρεσίες του Skype στις κονσόλες παιχνιδιών X-box, στα κινητά τηλέφωνα που λειτουργούν με σύστημα Windows Phone, αλλά και σε «μία μεγάλη ποικιλία συσκευών που λειτουργούν με Windows».

Δεν υπάρχουν σχόλια: