Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

Βέρες... τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα προς πώληση για λίγα €

Η οικονομική κρίση οδηγεί καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας στις πόρτες καταστημάτων αγοράς χρυσού προκειμένου να «σκοτώσουν» όσο- όσο κοσμήματα, χρυσά αντικείμενα, ακόμη και χρυσά δόντια!

Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που φτάνουν στο σημείο να αποχωριστούν ακόμη και τη βέρα τους, ενώ αρκετές είναι και οι περιπτώσεις γυναικών που με βαριά καρδιά πουλάνε ολόκληρα σετ κοσμημάτων.
Δεν είναι τυχαίο που το τελευταίο εξάμηνο έχουν φυτρώσει σαν μανιτάρια σε όλη την Ελλάδα μικρά καταστήματα τα οποία αγοράζουν χρυσό πληρώνοντας της μετρητοίς.
Η «Espresso της Κυριακής» επισκέφτηκε μερικά από αυτά τα καταστήματα και έμαθε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν: Ο πελάτης δίνει τα κοσμήματα και ο υπάλληλος του καταστήματος τα ζυγίζει στη ζυγαριά ακριβείας προκειμένου να τσεκάρει το βάρος των πολύτιμων αντικειμένων. Στην περίπτωση που τα κοσμήματα έχουν επάνω τους διαμάντια, υπάρχει ειδικό μηχάνημα με το οποίο οι επαγγελματίες μπορούν να εξακριβώσουν τόσο τη γνησιότητα όσο και την καθαρότητα αλλά και το βάρος του διαμαντιού.
Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων αγοράς χρυσού, οι βέρες είναι τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα προς πώληση και προέρχονται από ζευγάρια τα οποία χωρίζουν εξαιτίας -κυρίως- των οικονομικών δυσχερειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: