Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

Οι ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ και της Αιγύπτου έχουν αναλάβει την εκπαίδευση των ανταρτών στη Λιβύη.

Οι ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ και της Αιγύπτου, φέρονται να έχουν αναλάβει την εκπαίδευση των ανταρτών στη Λιβύη. Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, ένας αντάρτης που αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά του, εκπαιδεύτηκε μαζί με συντρόφους του σε παράνομες εγκαταστάσεις στην ανατολική Λιβύη, όπου από την αρχή της εξέγερσης κυριαρχούν οι αντικαθεστωτικοί.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι επαναστάτες παρέλαβαν ένα φορτίο με πυραύλους Κατιούσα, με καράβι, μέσω Αιγύπτου και πως Αμερικανοί και Αιγύπτιοι στρατιωτικοί των ειδικών δυνάμεων των δύο χωρών, έφθασαν στη Λιβύη για να τους εκπαιδεύσουν στις τεχνικές χρήσης των νέων πυραύλων.
-Η απόρριψη από την Τρίπολη της πρότασης των εξεγερμένων για κατάπαυση του πυρός αποδεικνύει ότι ο Καντάφι δεν θέλει την ειρήνη---
Η απόρριψη από την Τρίπολη της πρότασης για υπό όρους κατάπαυση του πυρός, που έκαναν την Παρασκευή οι εξεγερμένοι αποδεικνύει ότι ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι "δεν θέλει την ειρήνη", δήλωσε το Σάββατο ένας εκπρόσωπος των εξεγερμένων από τη Βεγγάζη.
"Είναι απόδειξη ότι (ο Καντάφι) δεν θέλει την ειρήνη, θέλει να επιφέρει στο λιβυκό λαό όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κακό προτού αποχωρήσει από την εξουσία", δήλωσε στον Τύπο ο Μουστάφα Γεριάνι.
Την Παρασκευή η Τρίπολη απέρριψε τους όρους που έθεσε το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης για κατάπαυση του πυρός: ελευθερία λόγου για τους Λίβυους που ζουν στα δυτικά της χώρας που ελέγχονται από το στρατό και κυρίως απόσυρση των δυνάμεων του Καντάφι από τις πόλεις που ελέγχουν.
Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου επεσήμανε άλλωστε ότι η επιφυλακτικότητα της διεθνούς κοινότητας να εξοπλίσει τους εξεγερμένους με όπλα "μπορεί να παρατείνει για καιρό τον πόλεμο", υπογραμμίζοντας πάντως ότι οι εξεγερμένοι μπορούν να βρουν όπλα και από άλλες οδούς.
"Εχουμε λιγότερο οπλισμό (από τις δυνάμεις του Καντάφι), όμως είμαστε ο λαός", δήλωσε.
-Εννέα εξεγερμένοι και 4 άμαχοι σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ κοντά στη Μπρέγκα. Το ΝΑΤΟ εξετάζει αυτές τις πληροφορίες----
Εννέα αντικαθεστωτικοί και τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από λάθος την Παρασκευή βράδυ στη διάρκεια μίας αεροπορικής επίθεσης του ΝΑΤΟ κοντά στην πετρελαϊκή πόλη Μπρέγκα στα ανατολικά της Λιβύης, όπως δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της Αντζαμπίγια που είναι αρμόδιος για τις επαφές με τους εξεγερμένους.
Ενα αεροπλάνο της συμμαχίας άνοιξε πυρ περίπου 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Μπρέγκα εναντίον μίας αυτοκινητοπομπής πέντε ή έξι οχημάτων, ανάμεσά τους και ένα ασθενοφόρο, λίγο αφού ένας εξεγερμένος είχε πυροβολήσει στο αέρα για να εκφράσει τη χαρά του, διευκρίνισε ο Ισα Χάμις.
"Ηταν λάθος (του αντικαθεστωτικού), τα αεροπλάνα πίστεψαν ότι πυροβολεί εναντίον τους και χτύπησαν την αυτοκινητοπομπή", δήλωσε ο Χάμις στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Εννέα εξεγερμένοι σκοτώθηκαν σε αυτή την επίθεση, καθώς και οι τέσσερις επιβαίνοντες στο ασθενοφόρο: ο οδηγός και τρεις φοιτητές ιατρικής από τη Βεγγάζη, πρόσθεσε.
Από τη μεριά του το ΝΑΤΟ "εξετάζει τις πληροφορίες από τη Λιβύη σύμφωνα με τις οποίες εννέα εξεγερμένοι και τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν κατά λάθος στη διάρκεια μίας αεροπορικής επίθεσης του ΝΑΤΟ κοντά στην πετρελαϊκή πόλη Μπρέγκα, στα ανατολικά της χώρας", όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της συμμαχίας.
"Εξετάζουμε αυτές τις πληροφορίες. Λαμβάνουμε πάντα σοβαρά υπόψη μας τις πληροφορίες σχετικά με το θάνατο αμάχων", δήλωσε από τις Βρυξέλλες η Οάνα Λουνγκέσκου.
"Απόστολή του ΝΑΤΟ είναι να προστατεύει τους άμαχους και τις πολιτικές περιοχές από τις επιθέσεις", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: