Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Αγάπησε το σώμα σου

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εικόνα που έχεις για το σώμα σου επηρεάζει άμεσα το κέντρο της αυτοπεποίθησής σου. Είναι όμως αρκετά συνηθισμένο να κοιτάς το σώμα σου σαν να είναι ξένο, μετά την εγκυμοσύνη. Δεν είσαι η μόνη. Σημαντική μερίδα γυναικών δεν νιώθει ικανοποιημένη με το σώμα της ιδιαίτερα μετά την απόκτηση παιδιών. Για να επανακτήσεις την ερωτική σου διάθεση και να επαναπροσδιορίσεις τη σεξουαλική σου ταυτότητα, χρειάζεται να αποκαταστήσεις τη σχέση με το σώμα σου. Ορίστε τι μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις και να ενισχύσεις τη σχέση με το σώμα σου!
• Πες «όχι» στις στερητικές δίαιτες. Μην τιμωρείς το σώμα σου υποβάλλοντάς το σε εξαντλητικές δίαιτες ούτε υποκύπτοντας σε κρίσεις υπερφαγίας. Ένας διαιτολόγος μπορεί να σε βοηθήσει ν’ ακολουθήσεις ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο για σταδιακή απώλεια βάρους χωρίς να χάνεις την ενέργεια, που μια νέα μαμά έχει τόσο ανάγκη.
• Ξέχασε τις συγκρίσεις με τα μοντέλα. Η παγίδα της σύγκρισης φαίνεται ότι αποτελεί τη σημαντικότερη αιτία για την κακή σχέση με το σώμα μας. Μάθε να θαυμάζεις πρόσωπα γύρω σου όχι αποκλειστικά για την εικόνα τους, αλλά και για την αξία τους με βάση τις ικανότητές τους, τα ταλέντα, το χαρακτήρα ή τη στάση τους.
• Εστίασε στα θετικά σου σημεία. Σίγουρα υπάρχουν πολλά. Αποδέξου το σώμα σου με τις ατέλειές του κάνοντας το καλύτερο που μπορείς γι’ αυτό. Εστίασε στα προτερήματα ακριβώς όπως θα έκανες με μια καλή φίλη που σου αρέσει να κάνεις παρέα μαζί της. Η συμφιλίωση αυτή είναι πολύ σημαντική.
• Πρόσεξε την υγεία σου. Η καλή εμφάνιση δεν είναι μόνο θέμα φυσικών προσόντων, είναι και θέμα καλής υγείας. Μία γυναίκα που ακτινοβολεί ζωντάνια και υγεία συνήθως είναι και ελκυστική. Μήπως είναι καιρός να κόψεις το τσιγάρο; Να μειώσεις την κατανάλωση αλκοόλ; Ν’ αντιμετωπίσεις δραστικά το στρες; Να αρχίσει να τρως πιο υγιεινά; Αποβάλλοντας κάποιες κακές συνήθειες και υιοθετώντας στη θέση τους πιο υγιεινές, κάνεις στο σώμα σου το καλύτερο δώρο!
• Ξεκίνησε γυμναστική. Η γυμναστική, σύμφωνα με έρευνες, μπορεί να σε βοηθήσει ν’ αγαπήσεις το σώμα σου, πράγμα που μπορεί να βελτιώσει και τη σεξουαλική σου ζωή ακριβώς γιατί ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή σου. Δεν είναι τυχαίο ότι πάνω από τις μισές γυναίκες που γυμνάζονται αναφέρουν ότι η σχέση τους με το σώμα τους βελτιώθηκε λίγους μήνες αφ’ ότου ξεκίνησαν να γυμνάζονται.
• Γαργάλισε τις αισθήσεις. Δείξε αγάπη στο σώμα σου με ερεθίσματα που ξυπνούν τις αισθήσεις. Ένα αναζωογονητικό μπάνιο με αρωματικά έλαια, ένα μασάζ με μια ενυδατική κρέμα, ένα δροσερό ποδόλουτρο, μια μάσκα ομορφιάς, απλές κινήσεις που δηλώνουν φροντίδα αποτελούν κινήσεις αγάπης προς το σώμα σας.
• Μην θυσιάζεις τη θηλυκότητά σου στο βωμό της μητρότητας. Φροντίζοντας την εμφάνισή σου νιώθεις καλύτερα για τον εαυτό σου και για το σώμα σου, πράγμα που είναι ένα καλό ενισχυτικό της ερωτικής διάθεσης.
• Κάνε σεξ. Σε κάθε περίπτωση, εκτός από εκτόνωση δίνεις την ευκαιρία στο σώμα σου να νιώσει αγαπητό. Αυτό και μόνο είναι σίγουρα αρκετό για να σε κάνει να βγαίνεις πιο συχνά από τα… ρούχα σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: