Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Ναι σε πολιτικές μεταρρυθμίσεις, όχι στην απομάκρυνση του Καντάφι

Κατά τη χθεσινή νύχτα, ο εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης δήλωσε ότι το καθεστώς είναι έτοιμο να διαπραγματευθεί κάθε μορφή πολιτικής μεταρρύθμισης, όπως η διεξαγωγή εκλογών ή δημοψηφίσματος, απορρίπτοντας, ωστόσο, την αποχώρηση του συνταγματάρχη Καντάφι. «Ο ηγέτης είναι ο εγγυητής της ασφάλειας για τη χώρα και της ενότητας του πληθυσμού και των φυλών. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικός για κάθε μετάβαση προς ένα μοντέλο δημοκρατίας και διαφάνειας», προειδοποίησε ο Μούσα Ιμπραΐμ.

Χθες το βράδυ, ο Λίβυος ηγέτης έκανε μία δημόσια εμφάνιση στην κατοικία του στο Μπαμπ ελ-Αζιζίγια στην Τρίπολη, η οποία έγινε στόχος πυραύλου του διεθνούς συνασπισμού στις 20 Μαρτίου, μετέδωσε η λιβυκή τηλεόραση. Ο συνταγματάρχης Καντάφι δεν είχε εμφανισθεί δημόσια από τις 22 Μαρτίου.
Χθες, δημοσίευμα των New York Times, έφερε δύο από τους γιους του Καντάφι, τον Σάιφ αλ -Ισλάμ και τον Σαάντι, να προτείνουν μετάβαση προς συνταγματική δημοκρατία, και την αποχώρηση του πατέρα τους από την εξουσία.
Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο που εκπροσωπεί τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών, απέρριψε την πρόταση. «Ο Καντάφι και οι γιοι του πρέπει να αποχωρήσουν πριν από οποιαδήποτε διπλωματική διαπραγμάτευση», δήλωσε από τη Βεγγάζη ο Σαμσεντίν Αμπντουλμελάχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: