Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

Τουρκική τράπεζα ανοίγει συνέχεια υποκαταστήματα στην Ελλάδα

Η τουρκική τράπεζα “Ζιραάτ” θα συνεχίσει να ανοίγει υποκαταστήματα στην Ελλάδα δήλωσε ο γενικός διευθυντής της, Τζαν Ακίν Τσαγλάρ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Άρμπιλ του Βορείου Ιράκ όπου μετείχε στην τελετή εγκαινίων υποκαταστήματος, ο Ακίν αναφέρθηκε γενικά στα ανοίγματα της τράπεζας στο εξωτερικό. Σχετικά με την Ελλάδα τόνισε , “εκδηλώσαμε μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, με την έννοια να ανοίξουμε υποκαταστήματα και να εξαγοράσουμε τράπεζες" αλλά συναντάμε αντιδράσεις, είπε .
Όπως ανέφερε, κατατίθενται ερωτήσεις στη Βουλή ενώ αντίθετα στη Τουρκία , " παρότι μπορεί να υπήρξε κάποιο παρασκήνιο, δεν δόθηκε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη Φινάνσμπανκ".
Επίσης χαρακτήρισε μυθεύματα όσες σκοπιμότητες αποδίδουν για τη δραστηριοποίηση της τράπεζας του , στην Ελλάδα.
Ο κ. Τσαγλάρ αναφερόμενος στη δραστηριότητα που θα έχει από εδώ και πέρα η τράπεζα “Ζιραάτ” στην Ελλάδα είπε ότι “μπορεί να κάνουμε μεγαλύτερα βήματα, όπως η αγορά τράπεζας, αλλά δεν ξέρω εάν μπορεί να γίνει αυτό στην Ελλάδα, υπάρχουν ερωτηματικά” .
Ξεκαθάρισε ωστόσο , " δεν σκεφτόμαστε σε καμία περίπτωση να αποχωρήσουμε, διότι δεν υπάρχει κανένα σημείο στη δραστηριότητά μας, που να έρχεται σε αντίθεση προς την ελληνική νομοθεσία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: