Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Οι τιμές του πετρελαίου δεν είναι διατηρήσιμες...

Οι υφιστάμενες τιμές του πετρελαίου δεν είναι διατηρήσιμες εκτιμά η Goldman Sachs, ενώ κάνει λόγο για "σημαντική πτώση" κοντά στα επίπεδα των 105 δολ. το βαρέλι για το αργό τύπου Brent, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Η τράπεζα σημειώνει ότι τα αποθέματα και η πλεονάζουσα παραγωγική δυναμικότητα είναι σε πολύ υψηλότερα επίπεδα σήμερα απ΄ ότι το 2008 όταν οι τιμές σημείωσαν ιστορικό ρεκόρ φτάνοντας τα 147 δολ. το βαρέλι.
"Συνεχίζουμε να αναγνωρίζουμε τους κινδύνους από το ενδεχόμενο περαιτέρω μετάδοσης της πολιτικής κρίσης στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, ωστόσο θεωρούμε ότι ο κίνδυνος εξισορροπείται από την πιθανότητα η αγορά πετρελαίου να γνωρίσει μια διόρθωση σαν αυτή που βίωσε την άνοιξη του 2010", αναφέρει η Goldman Sachs.
Μειώνει την παραγωγή της η Σ. Αραβία
Στη μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια προχώρησε εξάλλου η Σαουδική Αραβία, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με τη μείωση αυτή η παραγωγή της χώρας ανέρχεται σε 8,5 εκατ. βαρέλια.
Σημειώνεται πως το Φεβρουάριο η Σαουδική Αραβία είχε αυξήσει την παραγωγή της για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων ελλείψεων στην αγορά λόγω των ταραχών στη Λιβύη.
Ωστόσο, σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας το ενδιαφέρον από τα διυλιστήρια ήταν περιορισμένο εν μέρει λόγω των υψηλών τιμών και της πτώσης της ζήτησης από την Ιαπωνία
πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: