Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Υποβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών

Ο οίκος Standard & Poor's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών - της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank, της Alpha Bank και της Πειραιώς - στη βαθμίδα B+ και αύξησε την κατηγορία κινδύνου για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στο σύνολό του. Η ανακοίνωση του οίκου για τις ελληνικές τράπεζες ακολουθεί την προχθεσινή ανακοίνωση του για την υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας στο BB- από BB+.
Ο κίνδυνος για ελληνικό τραπεζικό σύστημα αυξήθηκε κατά δύο βαθμίδες, στο ίδιο επίπεδο με της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Λιθουανίας και της Ουγγαρίας. Στην ανακοίνωση του, ο οίκος αναφέρει ότι αναμένει ότι «το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα θα επηρεασθεί αρνητικά από το δύσκολο οικονομικό και λειτουργικό περιβάλλον» και ότι «θα υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση στα βιβλία εγχώριων δανείων των τραπεζών εν μέσω της ακόμη μεγάλης οικονομικής ύφεσης».
Σε δηλώσεις που έκανε σε τραπεζικό συνέδριο στο Βερολίνο, ο επικεφαλής της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank για θέμα κινδύνων κ. Ούγκο Μπέντζινγκερ δήλωσε ότι η αγορά γνωρίζει ότι οι ελληνικές, οι ιρλανδικές και πιθανόν οι πορτογαλικές τράπεζες έχουν προβλήματα και δεν χρειάζεται να το μάθει από τις ασκήσεις αντοχής που θα γίνουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

1 σχόλιο:

elefterifoni είπε...

ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΜΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ:
http://elefterifoni.blogspot.com/
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΤΕ ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ.
ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟ
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΟΥ.....
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ