Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Τα Συνδικάτα βρίσκονται σε συναγερμό...για απεργία στις 11 Μαΐου

Εν αναμονή των νέων επώδυνων μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση πιθανότατα μεθαύριο Πέμπτη, και τα οποία θα αφορούν κατά προτεραιότητα μισθούς (μειώσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα όπως ήδη πιέζουν σε αυτή την κατεύθυνση ΔΝΤ και ΟΟΣΑ) ασφαλιστικά (μείωση επικουρικών συντάξεων) και εργασιακά δικαιώματα, τα Συνδικάτα βρίσκονται σε συναγερμό ετοιμάζοντας ένα νέο γύρο κινητοποιήσεων που αναμένεται να κορυφωθεί με γενική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 11 Μαΐου.
Σήμερα συνεδριάζει η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ που ήδη έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία μεθαύριο Πέμπτη για όλους τους συμβασιούχους ενόψει και της συζήτησης της υπόθεσης τους στον Άρειο Πάγο, ενώ αμανένεται να αποφασίσει επιμέρους κινητοποιήσεις (καταλήψεις) την Παρασκευή σε υγεία, Τοπική Αυτοδικοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία κ.ά.
*Αύριο, η ΑΔΕΔΥ οργανώνει Συλλαλητήριο (6.30 μ.μ. πλατεία Κλαυθμώνος) κατά των νέων μέτρων καλώντας τους εργαζόμενους να αντιδράσουν δυναμικά και μαζικά "στην επιπλέον περικοπή μισθών (μέσω νέου μισθολογίου) και συντάξεων, στις συγχωνεύσεις σχολείων, στην κατάργηση υπηρεσιών υγείας, τη διάλυση του Τ.Τ. Είναι μέτρα που οδηγούν όλη την κοινωνία στην εξαθλίωση", σημειώνει η ΑΔΕΔΥ, προσθέτοντας "η νέα επίθεση και το δόγμα του ΣΟΚ, που ακολουθεί η κυβέρνηση, δεν πρέπει να μας πανικοβάλλουν και να αποδυναμώσουν τον αγώνα μας". Στο αυριανό συλλαλητήριο καλεί με ανακοίνωσή του το Δίκτυο Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ (προσυγκέντρωση Προπύλαια) ενάντια στο νέο Σύμφωνο για το Ευρώ που καταδικάζει όλους τους λαούς της Ευρώπης σε αιώνια λιτότητα, καθώς και στο προωθούμενο νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης και της τρόικας για το 2011-2015".

Δεν υπάρχουν σχόλια: