Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Η κρίση,κρίση αλλά η κρουαζιέρα,κρουαζιέρα

Παρά το αυξανόμενο κόστος των καυσίμων και τους ολοένα και αυστηρότερους περιβαλλοντικούς κανονισμούς, η βιομηχανία των κρουαζιέρων προβλέπει μικρή ανάπτυξη για το 2011, καθώς οκτώ νέα κρουαζιερόπλοια κάνουν τα παρθενικά τους ταξίδια και οι καταναλωτές ξεπερνούν σταδιακά τις επιπτώσεις της ύφεσης, σύμφωνα με στελέχη της βιομηχανίας της κρουαζιέρας.

Η ένωση Cruise Lines International Association προβλέπει έτσι ότι 16 εκατομμύρια άνθρωποι -τα τρία τέταρτα από αυτούς Βόρειο Αμερικανοί - θα επιλέξουν διακοπές σε κρουαζιερόπλοια φέτος, ποσοστό αύξησης 6,6% σε σχέση με πέρσι.
Οι διευθύνοντες σύμβουλοι έξι εκ των μεγαλύτερων εταιριών κρουαζιέρας στον κόσμο, μιλώντας στη συνάντηση του κλάδου στο Μαϊάμι της Φλόριντα, εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του τομέα τους, καθώς οι κρουαζιέρες κατέχουν μερίδιο 3% του τομέα διακοπών στις ΗΠΑ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Holland America Line, Στάιν Κρουζ, ανέφερε ότι οι γεννημένοι μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που κατέχουν σήμερα την πλειονότητα του πλούτου, αποτελούν τεράστια και ανεκμετάλλευτη πηγή πελατών. «Ζουν καλύτερα, ζουν περισσότερο, εκφράζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα ταξίδια και τις κρουαζιέρες», είπε ο κ. Κρουζ.
Οι εταιρίες κρουαζιερόπλοιων πέτυχαν να διατηρήσουν την πληρότητα στα πλοία τους, περιορίζοντας δραστικά τις τιμές μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Αυτό κατέστησε τις κρουαζιέρες προσιτές σε μεγαλύτερη μερίδα πληθυσμού. «Για μία ακόμη φορά, ο τομέας μας απέδειξε πόσο ανθεκτικός είναι πραγματικά. Γεμίσαμε τα πλοία μας χάρη στις χαμηλότερες τιμές μας, παραμένοντας κερδοφόροι. Η βιομηχανία της κρουαζιέρας συνέχισε να αναπτύσσεται, προσθέσαμε νέα πλοία και προχωρήσαμε σε καινοτομίες», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Carnival Cruises Τζέραλντ Κέιχιλ.
Μεταξύ των νέων πλοίων που καθελκύσθηκαν φέτος ξεχωρίζει το δυναμικότητας 4.000 επιβατών Disney Dream, το τρίτο πλοίο της Disney και το πρώτο νεότευκτο ύστερα από μία δεκαετία. Το Dream ταξιδεύει στις Μπαχάμες από το Κέιπ Κανάβεραλ της Φλόριντα.
Το Μάιο, η Carnival σχεδιάζει να εγκαινιάσει το μεγαλύτερό της πλοίο, το Carnival Magic, χωρητικότητας 3.690 επιβατών που θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες από τη Βαρκελώνη. Πρόκειται για το 23ο πλοίο της εταιρίας. O Κέβιν Σίαν, επικεφαλής της Norwegian Cruise Line, τόνισε ότι τα νεότευκτα πλοία είναι πιο οικονομικά σε καύσιμα και καλύτερα σχεδιασμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: