Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

Το τελικό σχέδιο για το Ελληνικό

Ακόμα και μέσα στον Μάρτιο αναμένονται από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, οι ανακοινώσεις σχετικά με την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, το τελικό σχέδιο για την οποία θα μπει σε διαβούλευση, σύμφωνα με υπουργό, που συμμετείχε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα αυτό.
Στην υπό την προεδρία του πρωθυπουργού σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης, η υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, η υπουργός Παιδείας Άν. Διαμαντοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Ν. Σηφουνάκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης καθώς και ο αρχιτέκτονας Χ. Αθεμπίγιο.
Το σχέδιο σε αυτή τη φάση περιλαμβάνει πολεοδομικές προτάσεις για τις χρήσεις γης και όχι αρχιτεκτονικά σχέδια, οπότε δεν υπήρξαν διαφωνίες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης. Η μελέτη προβλέπει τη δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου στο πρότυπο του Χάιντ Παρκ και χώρους για την έρευνα και τις επιστήμες, ανοιχτούς σε φοιτητές και ερευνητές, για καινοτόμες τεχνολογίες, για την τέχνη και τον πολιτισμό.
Η κυβέρνηση φαίνεται να προσανατολίζεται στην παρουσίαση του σχεδίου αυτού σε συνέντευξη Τύπου η οποία θα γίνει πιθανότατα στο Ζάππειο. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ανοιχτή διαβούλευση στην οποία θα μπορούν να εκφράσουν την άποψη τους φορείς, επιστήμονες αλλά και ο κάθε πολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: