Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Με πολύ βραδείς ρυθμούς...η απόσυρση των ΙΧ

Μπορεί οι παραγγελίες νέων αυτοκινήτων να έχουν αυξηθεί κατά 50%, σε σχέση με την προ της απόσυρσης περίοδο, ωστόσο, η αγορά των ΙΧ εξακολουθεί να κινείται με πολύ βραδείς ρυθμούς. Αυτό είναι το συμπέρασμα το οποίο προκύπτει από μια απλή έρευνα αγοράς στον κλάδο, ο οποίος, όλο το προηγούμενο διάστημα δέχθηκε πολλά χτυπήματα και έζησε την κρίση στο πετσί του. «Παρά την απόσυρση, οι πελάτες έρχονται κοιτάνε και διστάζουν να αγοράσουν», είναι η εντύπωση που αποκομίζουν οι έμποροι από την επαφή τους με τον κόσμο.
Το άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των ημερών; Ενώ παλαιότερα ενδιαφέρονταν για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και τα επιπλέον αξεσουάρ που «φορούσε», τώρα αυτό το οποίο ρωτάνε πρώτο - πρώτο και άρα αυτό το οποίο μετράνε περισσότερο είναι το «πόσο καίει». «Η οικονομική κρίση - είναι ξεκάθαρο - έχει αλλάξει τη νοοτροπία μας και τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα», λένε εκπρόσωποι του κλάδου.
Ας σημειωθεί ότι παρά την απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει και τα μικρά φορτηγά, έως 3,5 τόνους, στη διαδικασία της απόσυρσης, η αγορά τους δεν γνώρισε και καμία ιδιαίτερη άνθηση. Ενδεχομένως, επειδή είναι νωρίς ακόμα.
πηγή:voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: