Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

«Αυγή της Οδύσσειας» και ο «Μακροχρόνιος πόλεμος» από τον Καντάφι


Η «Αυγή της Οδύσσειας»  ένας τίτλος επιχείρησης που παραπέμπει σε μακρά χρονική διάρκεια και αν αφορά στο πρόσωπο (Καντάφι) όπως και ο Οδυσσέας θα έχει ξανά επιστροφή στην Ιθάκη του; (Λιβύη);
Οι μυστήρες θα πάρουν το μάθημά τους;
Τι παιχνίδια παίζονται...λέω, αν παίζονται και παίζονται ξανά στις πλάτες του λαού της Λιβύης;
Η «Αυγή της Οδύσσειας» με μαχητικά αεροσκάφη, υποβρύχια και πολεμικά σκάφη δυτικών κρατών, με την υποστήριξη αραβικών κρατών, λαμβάνουν μέρος στις επιχειρήσεις που άρχισαν το Σάββατο για να επιβληθεί η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και να εμποδιστούν οι δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι να επιτεθούν σε άμαχους και να καταλάβουν τη Βεγγάζη, που ελέγχεται από τους εξεγερμένους.
Όσον αφορά στις δυνάμεις της Λιβύης, ο τακτικός στρατός διαθέτει επισήμως 100.000 άνδρες, εν ενεργεία και έφεδρους, αλλά ο συνταγματάρχης Καντάφι θεωρείται ότι έχει έναν προσωπικό στρατό με χιλιάδες μέλη.Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Λίβυος πρόεδρος Μουάμαρ Καντάφι δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές κατά της Λιβύης ισοδυναμούν με τρομοκρατία και θα νικηθούν. Δήλωσε ακόμη ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ στους «σταυροφόρους» να θέσουν υπό την κατοχή τους και να εκμεταλλευτούν το πετρέλαιό του.

«Θα πρέπει να αντισταθούμε και να αντιδράσουμε σε αυτήν την επίθεση», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε, απευθυνόμενος στις δυνάμεις της Δύσης:
«Στο Αφγανιστάν ηττηθήκατε. Ο Μπιν Λάντεν σας κέρδισε. Το ίδιο θα γίνει και στη Λιβύη. Θα υπερασπίσουμε τα εδάφη μας. Δεν μαθαίνετε από το παρελθόν. Δεν μάθατε από τη Σομαλία. Πάντα θα καταστρέφεστε. Ετοιμαστείτε για μακροχρόνιο πόλεμο για τον οποίο δεν είστε έτοιμοι, να το ξέρετε. Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για εμάς. Πλέον, ο κόσμος διαδηλώνει εναντίον σας. Όλος ο κόσμος θα είναι μαζί μας. Ισλαμιστές, Χριστιανοί, Άραβες, Ευρωπαίοι. Τώρα μου δίνετε μία ιστορική ευκαιρία. Η επανάσταση θα γίνει παγκόσμια, από το λαό».
«Θα ηττηθείτε και θα γυρίσετε στις χώρες σας. Ακόμη και οι γυναίκες, θα συμμετάσχουν στον αγώνα. Ο κάθε Λίβυος έχει ένα όπλο στα χέρια του. Σίγουρα, θα νικήσουμε», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: