Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

Χαρταετό με... χιόνια την Καθαρά Δευτέρα

Χαρταετό με... χιόνια θα πετάξουμε φέτος, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Αν και από την Παρασκευή αναμένεται βελτίωση του καιρού, ώστε οι εκδρομείς του τριημέρου να ταξιδέψουν με σχετική ηλιοφάνεια και ζεστές θερμοκρασίες, ωστόσο από το βράδυ της Κυριακής το σκηνικό του καιρού αλλάζει δραματικά.
Έτσι, την Καθαρά Δευτέρα αναμένονται σφοδρές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά της χώρας, θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη και ψυχρές θερμοκρασίες, που στα βόρεια θα πέσουν και κάτω από το μηδέν.
Άνοιξε, εν τω μεταξύ, η σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Θεσσαλονίκης που είχε διακοπεί λόγω κατολίσθησης από τις ισχυρές βροχοπτώσεις. Τα συνεργεία του ΟΣΕ απομάκρυναν τα μπάζα και αποκατέστησαν την κυκλοφορία.
Στις 9.30 το βράδυ τελείωσαν και οι πολύωρες ταλαιπωρίες για τους επιβάτες των τρένων που πλέον θα αρχίσουν να κινούνται κανονικά οι αμαξοστοιχίες στο σιδηροδρομικό δίκτυο Αθηνών-Θεσσαλονίκης.
Πάντως η διέλευση από το συγκεκριμένο σημείο δείχνει να είναι ιδιαίτερα δύσκολη αφού οι εντολές που έχουν δοθεί είναι οι αμαξοστοιχίες να κινούνται με βήμα σημειωτόν που δεν θα ξεπερνούν τα 0,5 χλμ και μάλιστα θα βρίσκεται στο 252,7 χλμ, που είναι το σημείο της κατολίσθησης, και φύλακας ο οποίος και θα δίδει κάθε στιγμή το πράσινο φως για να περάσει η αμαξοστοιχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: