Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Πάγκαλος: Φασιστικές ενέργειες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή διαμάχη ξέσπασε και πάλι ανάμεσα στον Θεόδωρο Πάγκαλο και τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επίθεση που δέχθηκε ο πρώτος στα Καλύβια, όπου συνέτρωγε με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατονόμασε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Μελέτη Πόγκα ως διοργανωτή των επεισοδίων έχοντας την συμπαράσταση του πρώην δημάρχου Κερατέας Σταύρου Ιατρού. Ο κ.Πάγκαλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε λόγο για φασιστικές ενέργειες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. «Σε μιαν εποχή βαθύτατης οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και πολιτισμικής κρίσης, όπου το μέγιστο ζητούμενο είναι ο κοινοβουλευτισμός και η Δημοκρατία να αντέξουν και να αποδείξουν ότι μπορούν να δώσουν τη λύση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τακτικές και μεθοδεύσεις που θυμίζουν έντονα όσα έκαναν οι εχθροί του κοινοβουλευτισμού εναντίον της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Εκείνος που τελικά κέρδισε τότε, ήταν ο φασισμός και οι Ναζί».
Αμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για παραληρήματα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. «Λυπούμαστε ειλικρινά για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος. Η αμετροεπής συμπεριφορά του, οι προκλητικές δηλώσεις του καθώς και τα ακροδεξιά του παραληρήματα έχουν προκαλέσει την κατακραυγή της κοινής γνώμης εναντίον του. Κάθε φορά που βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτή την πραγματικότητα, η κατάστασή του επιδεινώνεται δραματικά και ξεσπά σε μνημειώδη παραληρήματα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση που καταλήγει «σον ίδιο του ευχόμαστε περαστικά, στον δε πρωθυπουργό του συστήνουμε γρήγορα να τον αποσύρει».
Τα γραφείο Τύπου του Θεόδωρο Πάγκαλου επανήλθε με νέα ανακοίνωση, με την οποία κάνει λόγο για τραμπούκους του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα μπορούσε κάποιος να περιμένει την αποδοκιμασία ή τουλάχιστον την έκφραση λύπης για το γεγονός ότι καθοδηγούμενοι από επώνυμα και πασίγνωστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, 50 περίπου άτομα αποδοκίμαζαν και προπηλάκιζαν επί 2 περίπου ώρες τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και 11 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν μετείχαν σε κανενός είδους πολιτική ή δημόσια εκδήλωση, αλλά απλώς είχαν την ατυχία να βρίσκονται κοντά στην βάση επιχειρήσεων των τραμπούκων του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση που συνεχίζει στο ίδιο καυστικό ύφος.
«Δεν ευχόμαστε περαστικά στον Συνασπισμό ούτε μας ενδιαφέρει η ευθύνη του ενός ή του άλλου από τα πρόσωπα που συγκροτούν την ηγεσία του. Ο λαός παρακολουθεί, κρίνει και θα δώσει όταν έρθει η στιγμή την απάντηση σε αυτή την στροφή της πάλαι ποτέ ανανεωτικής αριστεράς προς το πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο».
πηγή:kalimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: