Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Επίθεση κατά της ηγεσίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Επίθεση κατά της ηγεσίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξαπολύει για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις ημέρες, με αφορμή τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για το ευρώ και τα κυβερνητικά μέτρα, ο κ. Αλ. Αλαβάνος.

Καλεί τους εργαζόμενους να απορρίψουν τις επίσημες εργατικές συνομοσπονδίες που έχουν καταντήσει «Γραφεία Τελετών». Κι αυτό την ίδια ώρα που το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής ετοιμάζεται για την Πανελλαδική Σύσκεψή του (2-3 Απριλίου) και συνεχίζονται οι διεργασίες για τη συγκρότηση και ανάπτυξή του.
Ο κ. Αλαβάνος κρίνει ως κρίσιμο, παράλληλα με τις διαδικασίες για την πολιτική πρόταση και τους κανόνες λειτουργίας του Μετώπου , να υπάρξουν νέες συσπειρώσεις στο συνδικαλιστικό επίπεδο, που να έχουν «κινηματικό χαρακτήρα» και συγκρουσιακά χαρακτήρα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης.
«Ηγεσίες συνομοσπονδιών που παραμένουν προσδεμένες στην κυβέρνηση, που δεν δέχονται να πολιτικοποιήσουν και να ενοποιήσουν τα επί μέρους εργατικά αιτήματα στο γενικό αίτημα για πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου και αρνούνται τις αντίστοιχες μορφές πάλης, είναι ανίκανες να ηγηθούν των εργατικών αγώνων», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής.
Και συμπληρώνει: «Νέες δικτυώσεις από πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις, κινήματα πολιτών, διαδικτυακές παρουσίες, νεολαιίστικους φορείς ήρθε η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Ο κ. Αλαβάνος καταγγέλλει τις συνδικαλιστικές ηγεσίες συνομοσπονδιών για σιγή απέναντι στην κυβερνητική επίθεση και την καταιγίδα που φέρνει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ ή για "προσχηματικές" κινητοποιήσεις.
πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: