Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

Στην είσπραξη του ΦΠΑ θα συνδράμουν και οι Περιφέρειες

Κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους Περιφερειάρχες συζητήθηκαν τα οικονομικά προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση να συνδράμουν και οι Περιφέρειες στην είσπραξη του ΦΠΑ με παράλληλο προσδιορισμό ενός ποσοστού επί των εισπράξεων το οποίο θα κατευθύνεται στα ταμεία τους.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών “πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση” και θα εξεταστεί πως μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη.
Για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και γενικότερα για τα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες συσταίνεται επιτροπή υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη στην οποί θα συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ηλίας Πλασκοβίτης και εκπρόσωποι των Περιφερειών.
Εξάλλου στην χθεσινή συνάντηση ζητήθηκε να εξοφλήσει το Δημόσιο τις υποχρεώσεις του προς τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε και αυτοί με την σειρά τους να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς τρίτους.
Μάλιστα όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός οι οφειλές μόνο από την μεταφορά μαθητών ανέρχονται στα 220 εκατ. ευρώ και παράλληλα εκκρεμούν οι πληρωμές του Δημοσίου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Από την πλευρά του ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στην εξαιρετικά δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση, ενημέρωσε για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και ζήτησε να μηδενιστούν τα ελλείμματα στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
πηγή:Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια: