Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

«Θα πρέπει να σωθούμε μόνοι μας»

Θετικά για την Ελλάδα και την Ευρώπη, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας απόψε σε πολιτική συγκέντρωση φίλων της στα Χανιά.

Ωστόσο η κ Μπακογιάννη τόνισε χαρακτηριστικά ότι «αυτό που θα πρέπει να καταλάβομε είναι ότι η Ευρώπη δεν μας έσωσε, θα μας στηρίξει. Εμείς, πρέπει να σωθούμε μόνοι μας», είπε η κ Μπακογιάννη που κάλεσε την κυβέρνηση, «να καταλάβει πως πρέπει να σοβαρευτεί..».
Σύμφωνα με την κ Μπακογιάννη αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μειωθούν τα ελλείμματα και το σπάταλο κράτος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να μειώσομε την μαύρη τρύπα γιατί δεν μπορούμε να τα φορτώνομε όλα στους Έλληνες».
Η κ Μπακογιάννη, κάλεσε την κυβέρνηση να συγκρουσθεί με τα συμφέροντα λέγοντας χαρακτηρίστηκα, « πρέπει να καταλάβει το ΠΑΣΟΚ ότι αν δεν συγκρουσθεί με τις σάρκες του πολιτική δεν γίνεται. Η Ελλάδα, είναι πάνω από τα κόμματα,» είπε η κ Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ότι « για αυτό κάνομε κριτική στο ΠΑΣΟΚ».
Ταυτόχρονα υποστήριξε πως και τα άλλα κόμματα δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι, ενώ έστρεψε τα βέλη της και κατά της Νέας Δημοκρατίας. Όπως είπε η κ Μπακογιαννη η ΝΔ με το λαϊκισμό και την δημαγωγία διώχνει κάθε μέρα και περισσότερους ανθρώπους ξέρει καλά ότι δεν μπορεί πλέον με τα ψέματα».
Η κ Μπακογιάννη τόνισε έλπισης, ότι η Δημοκρατική Συμμαχία χωρίς μισόλογα μιλάει με την λογική της πολιτικής τόλμης. Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν οι βουλευτές Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Λευτέρης Αυγενάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: