Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011

"Απαράδεκτες" οι επιθέσεις εναντίον πολιτών

Η ισραηλινή αστυνομία αύξησε το επίπεδο συναγερμού της εξαιτίας του φόβου αντιποίνων από εβραίους εποίκους έπειτα από τη δολοφονία μίας πενταμελούς οικογένειας από Παλαιστινίους στον οικισμό Ιταμάρ στη Δυτική Όχθη, το βράδυ της Παρασκευής.

Εκπρόσωπος του στρατού από την πλευρά του δήλωσε πως οι στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στη Δυτική Όχθη έχουν λάβει εντολές «να βρίσκονται σε εγρήγορση».
Ένα ζεύγος και τα τρία παιδιά τους, εκ των οποίων το ένα βρέφος, βρήκαν τον θάνατο από επίθεση με μαχαίρι την Παρασκευή το βράδυ στον οικισμό Ιταμάρ στη Νάμπλους. Η επίθεση αποδόθηκε από τις ισραηλινές αρχές σε Παλαιστινίους.
Παράλληλα και ο υφυπουργός Εξωτερικών Ντάνι Άβαλον κάλεσε τους εποίκους να μην προβούν σε αντίποινα, που κατ’ αυτόν θα ήταν «ό, τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί, διότι αφ’ ενός αντιβαίνουν στον ηθικό κώδικα, και αφ’ ετέρου θα μπορούσαν να μας πλήξουν τόσο πολιτικά, όσο και στην ασφάλεια».
Το Σάββατο, ο ισραηλινός στρατός διέλυσε με δακρυγόνα συγκέντρωση περίπου 20 εποίκων, που προσπάθησαν να επιτεθούν σε σπίτια Παλαιστινίων στην κοινότητα Μπουρίν, κοντά στη Νάμπλους.
Την επίθεση καταδίκασε και το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία και ΟΗΕ) και χαρακτήρισε "απαράδεκτες" τις επιθέσεις εναντίον πολιτών.
πηγή:ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια: