Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Οι λεσβίες...και η διατροφή

Σε μια απίστευτη δικαστική περιπέτεια έχει μπλεχτεί ένας 52χρονος καθηγητής ονόματι Κλάους Σρέντερ, ο οποίος διαμένει στην περιοχή Παλατινάτου (νοτιοδυτική Γερμανία) και πριν από πέντε χρόνια είχε ανταποκριθεί σε αγγελία που είχε διαβάσει σε εφημερίδα για να γίνει δότης σπέρματος σε ένα ζευγάρι γυναικών που επιθυμούσε να τεκνοποιήσει.
Ο Σρέντερ (καμία σχέση με τον πρώην καγκελάριο) έδωσε το σπέρμα του, το παιδί γεννήθηκε και όλα κυλούσαν ομαλά. Μάλιστα, παρόλο που η προφορική συμφωνία δεν προέβλεπε κάτι σχετικό με περαιτέρω υποχρεώσεις του πατέρα αλλά ακριβώς το αντίθετο, ο ίδιος ανέλαβε να έξοδα της βάπτισης του μικρού Ντάβιντ, ενώ έβλεπε τον γιο του μια φορά τον μήνα.
Ωστόσο όλα αυτά άνοιξαν την όρεξη στις δύο μαμάδες, που αποφάσισαν να στραφούν δικαστικά εναντίον του Σρέντερ και να του ζητήσουν διατροφή για το τετράχρονο παιδί. Μάλιστα, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, δεν αποκλείεται να δικαιωθούν από τα γερμανικά δικαστήρια, αφού οι προφορικές συμφωνίες δεν ισχύουν για το γερμανικό οικογενειακό δίκαιο, του οποίου πρώτιστη πρόνοια είναι η ευημερία του παιδιού.
Κατά συνέπεια, ο πατέρας υποχρεούται να καλύπτει τις ανάγκες του απογόνου από τη στιγμή που μπορεί να αποδειχθεί η πατρότητα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αποδεικνύεται και παρααποδεικνύεται, οπότε; Ας πρόσεχε ο Σρέντερ που έδωσε το σπέρμα του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: