Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Δεν αναγνωρίζουν την κατάπαυση του πυρός...

Ωστόσο, Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Κυριακής ότι δεν αναγνωρίζουν την κατάπαυση του πυρός που ανακοίνωσε νωρίτερα το καθεστώς Καντάφι. « Η εκτίμησή μας προς το παρόν είναι πως δεν είναι ειλικρινής, ή ότι έχει ήδη παραβιασθεί «, δήλωσε ο σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τομ Ντονίλον στους δημοσιογράφους. Ο Αμερικανός αξιωματούχος παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της έναρξης των επιχειρήσεων κατά των στρατιωτικών δυνάμεων του Καντάφι, λέγοντας πως οι ΗΠΑ και οι συμμαχικές δυνάμεις είχαν « μία καλή πρώτη μέρα «, στην επέμβασή τους στη Λιβύη.

Εξάλλου, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστεί η ενίσχυση της ζώνης εναέριου αποκλεισμού στη Λιβύη, με βάση την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας και αναρωτήθηκε εάν ο Μουάμαρ Καντάφι θα τιμήσει την τελευταία απόφασή του για κατάπαυση του πυρός.
«Ο καθένας μπορεί να θυμηθεί ότι τις τελευταίες ημέρες ο συνταγματάρχης Καντάφι ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός την οποία αμέσως και παραβίασε», ανέφερε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. «Λέμε λοιπόν ότι θα τον κρίνουμε πλέον από τις πράξεις και όχι από τα λόγια του και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα», πρόσθεσε. «Οι δεσμεύσεις του, όπως αυτές τέθηκαν με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι ξεκάθαρες. Η δική μας αποτίμηση είναι ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις αυτές και έτσι εμείς θα συνεχίσουμε να εκτελούμε την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας », είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: