Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Το ραδιενεργό νέφος προς τον Ειρηνικό ωκεανό.

Ο άνεμος πάνω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα μεταφέρει το ραδιενεργό νέφος προς τον Ειρηνικό ωκεανό.
Ο άνεμος πάνω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα από τον οποίο διέρρευσε ραδιενέργεια στην ατμόσφαιρα της Ιαπωνίας, μετα τις βλάβες που προκλήθηκαν στο σύστημα ψύξης των αντιδραστήρων από το σεισμό και το τσουνάμι που προκλήθηκε, την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, την Πέμπτη θα κινείται προς τον Ειρηνικό ωκεανό, αφού θα πνέει βορειοδυτικός.
Ύστερα από τις νέες προειδοποιήσεις των αμερικανών για κλιμάκωση του κινδύνου, καταστροφικής έκλυσης ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα, οι υπεύθυνοι του πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που αντιμετωπίζει το πρόβλημα με τις εκρήξεις στους αντιδραστήρες, ανακοίνωσαν ότι την Πέμπτη θα επαναλάβουν τις προσπάθειες, με ελικόπτερα του στρατού, να περιλούσουν με μίγμα νερού και βορικού οξέως, τους υπερθερμασμένους πυρήνες που κινδυνεύουν με τήξη.
Ο άνεμος στην παραθαλάσσια περιοχή, που βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός, θα πνέει την Πέμπτη με ταχύτητα 12 μέτρων το δευτερόλεπτο προς τον Ειρηνικό ωκεανό, όπως ενημέρωσε η Ιαπωνική Μετερεωλογική Υπηρεσία.
Την Τρίτη η ραδιενέργεια στη πρωτεύουσα Τόκιο μετρήθηκε 10 φορές πάνω από το συνηθισμένο, αλλά χωρίς να απειλεί την υγεία των κατοίκων

Δεν υπάρχουν σχόλια: