Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

Πορεία Ειρήνης στην βάση της Σούδας

Κορυφώθηκε η δεύτερη Διεθνής Αντιιμπεριαλιστική Συνάντηση Κινημάτων Ειρήνης από Βαλκάνια και Μέση Ανατολή που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά. Η πορεία ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 12 το μεσημέρι.

Στην διαδήλωση που οργανώθηκε από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και τις Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης συμμετείχε πλήθος κόσμου που ζήτησε την απομάκρυνση των βάσεων.
Στην αντιιμπεριαλιστική συνάντηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες από 11 χώρες των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής: Αίγυπτος, Βουλγαρία, Ιράν, Ισραήλ, Κροατία, Κύπρος, Λίβανος, Παλαιστίνη, Σερβία, Συρία και Τουρκία.
Σε δηλώσεις του προχθές στα Χανιά ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, τόνισε ότι «ανεξάρτητα από τη γνώμη που μπορεί να έχει κανείς για το σημερινό καθεστώς στη Λιβύη, τις δεσμεύσεις και προτεραιότητές του στην εξωτερική πολιτική, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, δεν δεχόμαστε υπό κανένα πρόσχημα μια ξένη στρατιωτική επέμβαση ούτε την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων ούτε και τις κυρώσεις του ΟΗΕ, που τελικά θα πλήξουν τον λαό της Λιβύης και μόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: