Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

Εικόνες αποκάλυψης....

O Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Κιόντο, ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι που ζουν δέκα χιλιόμετρα εντός της ζώνης του πυρηνικού εργοστασίου στην πόλη Φουκουσίμα, πρέπει να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Ο πολύ ισχυρός σεισμός μεγέθους 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο ισχυρότερος εδώ και 140 έτη στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, σε συνδυασμό με το μεγάλο τσουνάμι που προκλήθηκε, έχουν επίσημο απολογισμό, έως"περισσότερους από 1.000 νεκρούς - αγνοούμενους», όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο JiJi. Υπάρχουν, επίσης, 707 τραυματίες, αρκετοί πολύ σοβαρά, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Διακόσια πτώματα εντοπίστηκαν μόνον στην παραλία στο Σεντάϊ στη βορειοανατολική Ιαπωνία, στη νομαρχία Μιγιάγκι, όπου το ύψος του μετασεισμικού τσουνάμι 'άγγιξε' τα δέκα μέτρα.
Στην πόλη Κεζενούμα (βόρεια Ιαπωνία), με πληθυσμό περίπου 74 χιλιάδων, έχουν εκδηλωθεί πάρα πολλές φωτιές, ενώ το ένα τρίτο της πόλης είναι πλημμυρισμένο, μετά από τον πολύ ισχυρό σεισμό, που έπληξε τη βορειο-ανατολική Ιαπωνία το πρωΐ της Παρασκευής, όπως μετέδωσε (τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου) το ειδησεογραφικό πρακτορείο JiJi.
Νωρίτερα, στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ακόλουθα τοιχεία:
- Από 200 έως 300 κάτοικοι της Σεντάι βρέθηκαν νεκροί σε παραλία. Περίπου 1.200 κατοικίες στην περιοχή έχουν πληγεί από ένα κύμα ύψους δέκα μέτρων, σύμφωνα με την αστυνομία.- Ένα φράγμα έσπασε στην περιοχή της Φουκουσίμα, παρασύροντας σπίτια, ενώ αρκετοί κάτοικοι αγνοούνται.
- Ένα πλοίο μιας ναυπηγικής εταιρείας του λιμανιού Ισινομάκι με περίπου εκατό ανθρώπους, παρασύρθηκε από το τσουνάμι στο νομό Μιγιάγκι.
-Δύο τρένα, τα οποία μεταφέρουν άγνωστο αριθμό επιβατών, αγνοούνται. Το ένα χάθηκε στην περιοχή Μιγιάγκι και το άλλο στην Ιβάτε.
-Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε πετροχημικό εργοστάσιο κοντά στην πόλη της Σεντάι.
-Έξι χιλιάδες άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους γύρω από την πυρηνική μονάδα Φουκουσίμα Νταΐτσι, καθώς η πίεση στο εσωτερικό του αντιδραστήρα Νο.1 έχει αρχίσει να αυξάνεται, με κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας.
-Στο κέντρο του Τόκιο, η οροφή ενός κτιρίου κατέρρευσε την ώρα που 600 φοιτητές παρακολουθούσαν μια τελετή αποφοίτησης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετά άτομα.
- Τουλάχιστον έξι πυρκαγιές αναφέρθηκαν στην πρωτεύουσα και 80 στις πληγείσες περιοχές.
- 4,4 εκατομμύρια σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στα βορειοανατολικά.
- Εκτεταμένα προβλήματα έχουν προκληθεί στην σιδηροδρομική, οδική και εναέρια κυκλοφορία σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Τόκιο, όπου εκατομμύρια εργαζόμενοι δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους.
- Ο αεροδιάδρομος της Σεντάι είχε πλημμυρίσει.
- Η βάση των δυνάμεων αυτοάμυνας της Μιτσουσίμα, που βρίσκεται κοντά στη Σεντάι, έχει σχεδόν βυθιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: