Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Ένα θρίλερ χωρίς τέλος...

Οι εργαζόμενοι στον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, που υπέστη μεγάλες καταστροφές από το τσουνάμι που ακολούθησε το σεισμό, στις 11 Μαρτίου, σταμάτησαν προσωρινά τις εργασίες, έπειτα από ειδοποίηση της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας από την πυρηνική ενέργεια, που διαπίστωσε αύξηση των επιπέδων ραδιενεργού ακτινοβολίας στις εγκαταστάσεις του αντιδραστήρα.

Η Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, διέταξε νωρίς το πρωί την εκκένωση του χώρου στον αντιδραστήρα 2 από το εργατικό προσωπικό, μετά τις μετρήσεις που κατέδειξαν αύξηση της ραδιενέργειας στα 500 μιλισεβέρτ την ώρα, ποσοστό που καταγράφεται στη ζώνη κινδύνου.
Υπάρχουν εκατοντάδες εργαζομένων που επιχειρούν στο χώρο του πυρηνικού ατυχήματος, προσπαθώντας να αποτρέψουν μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή, οι οποίοι πρέπει να εγκαταλείψουν άμεσα τους χώρους του εργοστασίου, καθώς εκτοξεύονται πάλι τα επίπεδα της ραδιενέργειας που εκλύονται από τους επικίνδυνους αντιδραστήρες.
Την ίδια ώρα, πολύ υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας ανιχνεύθηκαν από το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας σε 11 είδη λαχανικών, που προέρχονται από την περιοχή της Φουκουσίμα.
Έκκληση στους πολίτες να μην καταναλώσουν γαλακτοκομικά που προέρχονται από περιοχές κοντά στον τόπο του πυρηνικού ατυχήματος απηύθυνε ο πρωθυπουργός Ναότο Καν.
Οι ΗΠΑ, εξάλλου, απαγόρευσαν την εισαγωγή παρτίδων από γάλα και σπανάκι που προέρχονται από την περιοχή της Φουκουσίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: